Home / NASLOVNICA / Više od milijun i pol kuna Udruzi osoba s invaliditetom Slatina za projekt ”Zaželi poželi”

Više od milijun i pol kuna Udruzi osoba s invaliditetom Slatina za projekt ”Zaželi poželi”

Koncem prošlog tjedna u Slavonskom Brodu točnije u prostorima Brodsko-posavske županije upriličeno je svečano potpisivanje ugovora između Ministarstva rada i mirovinskog sustava i jedinica lokalne samouprave odnosno gradova i općina te udruga koje su se uspješno prijavile za poziv ”Zaželi – program zapošljavanja žena”.  Među brojnim korisnicima ovog poziva Ministarstva u Slavonskom Brodu našla se i Udruga osoba s invaliditetom Slatina čija je predsjednica Dijana Zelenka i potpisala ugovor s ministrom Markom Pavićem za svoj projekt ”Zaželi poželi” vrijedan 1.644.422 kune.
Trajanje projekta je 30 mjeseci, a istim će se nakon raspisivanja natječaja i posljedične potrebite obuke  zaposliti  10 žena starijih od 50 godina. One će skrbiti za 40 korisnika natječaja, pomagati im u kući i raditi sve ostale poslove kako bi im olakšali životne potrebe.
Radi se o osobama s invaliditetom i osobama starije životne dobi.  Osim nositelja projekta Udruge osoba s invaliditetom partneri na istom su Grad Slatina, Centar za socijalnu skrb Slatina i Hrvatski zavod za zapošljavanje. Početna konferencija i predstavljanje projekta javnosti održat će se u petak 11. siječnja na Višnjici.
(dj/Foto: UOSI)

x

Check Also

IOŠ Slatina uz spektakl krojača i frizera na Viroexpu predstavila i svoje genijalce

Industrijsko-obrtnička škola Slatina osim što je u zabavnom dijelu programa Viroexpa predstavila svo znanje, kreativnost ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org