DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Više nego uspješna slavljenička godina slatinskih vatrogasaca

Redovnu godišnju skupštinu danas (11.3.) je održalo jedno od najboljih na našem širom području Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina.

Skupštinu je vodio predsjednik radnog predsjedništva Ivan Drokan, a istu je pozdravnim riječima upućenim brojnim gostima i još brojnijim članovima (57!) otvorio predsjednik društva Josip Bićanić koji je i iznio informacije o radu u protekloj godini. Među brojnim aktivnostima posebno se istaknula velika itekako dostojno obilježena 150. obljetnica društva. Rezimirajući taj događaj predsjednik Bićanić iskoristio je prigodu da se još jednom zahvali svima koji su im pomogli u organizaciji obilježavanja tog velikog jubileja, Gradu, Županiji, Vatrogasnim zajednicama županije i Grada Slatine, sponzorima, …

Prošla godina slatinskim je vatrogascima donijela dva velika udarca. Preminula su dva i više nego istaknuta vatrogasca Dragan Medvedović i Stjepan Venus, a i njih se u svom obraćanju riječima zahvalnosti za sve što su učinili za slatinsko vatrogastvo prisjetio Bićanić. Zahvalu je odaslao i u smjeru Vlatka Jelenčića autora monografije o 150. godina vatrogastva u Slatini.

Prošlu, slavljeničku godinu, DVD Slatina uprihodilo je približno 134 000 kuna dok je za ovu godinu usvojen osjetno niži proračun u visini od 8 500 eura. Na skupštini su se birala tri nova člana upravnog odbora, a izabrani su Ivan Venus, Mihael Belošević i Ratko Mirkajlović. Mjesto u sudu časti odlukom članova dobio je Josip Gebaj. Mihael Belošević izabran je i za dužnost zapovjednika DVD-a.

Slatinske vatrogasce i njihov uspješan rad u još jednoj godini iza nas došli su pozdraviti brojni gosti. Tako su čestitke uputili predstavnici dobrovoljnih vatrogasnih društava iz Sladojevaca, Kozica, Bakića, Donjih Meljana, Noskovaca, zatim JVP Slatina Branko Belošević, službe civilne zaštite Virovitica Josip Job, zapovjedništva VZ županije Dario Košorog te ispred Grada Slatine i gradonačelnika njegov zamjenik Ilija Nikolić.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button