DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Više nego sjajan odaziv na samo otvorenje Kina pod zvijezdama

Bogat program, i to posebice za one najmlađe, pripremilo je danas Pučko otvoreno učilište povodom prve večeri i otvorenja Kina pod zvijezdama. Kino pod zvijezdama manifestacija je koju POU Slatina već nekoliko godina organizira tijekom ljetnih mjeseci, a upravo je današnje otvorenje imalo i premijeru na novoj lokaciji, točno ispred same domicilne zgrade kina što se, prema prvim reakcijama posjetitelja, ispostavilo kao pun pogodak s obzirom da se radi o praktički samom centru grada, a opet dovoljno udaljenom od prometnica da bi posjetitelji mogli mirno uživati u ovom nadasve posebnom eksterijeru okruženom jednim od brojnih slatinskih malih uređenih  parkova.

Što se tiče samog programa klinci su od početka mogli potražiti zanimaciju kod dvije dobre vile koje su bile zadužene za oslikavanje lica i tetoviranje. S obzirom na više nego sjajan odaziv djece posla su imale praktički sve do samog mraka odnosno do početka projekcije filma. Bio je tu i klaun balonko, zadužen naravno za pravljenje i dijeljenje balona, a finale ovog programa za najmlađe stiglo je u vidu nastupa mađioničara Jape kojem idu sve pohvale što je zanimljivim točkama uspio s lakoćom animirati i zabaviti velik broj na konce itekako zadovoljne djece. Spomenut ćemo i neumornu Zaba pčelicu koja je također izazvala veliko zanimanje djece i najmlađih.

Samu manifestaciju najavili su dogradonačelnica Sanja Mrzljak Jovanić i domaćica cijelog događaja Danijela Fabric Fabijanac ravnateljica POU Slatina. Čast da otvori ovo po svemu posebno Kino pod zvijezdama pripala je županu Igoru Androviću. Osim već spomenutog odličnog uvodnog programa, Pučko otvoreno učilište za ovogodišnje izdanje Kina pod zvijezdama osiguralo je novi digitalni projektor kao i veliko platno, a posebnost je i ta da su premijeru imale i nove klupe koje su također s obzirom i na dopadljivi izgled, ali i samu veliku udobnost, položile ovaj ispit s visokom ocjenom.

Bilo je tu još svakakvih iznenađenja za posjetitelje. Od sitnih zalogaja, poneke čaše piva, a s obzirom na ne baš ugodnu večernju  temperaturu djelatnici POU zajedno s ravnateljicom brzo su odnekud izmislili nekoliko dekica za one oskudnije odjevene posjetitelje ove prve projekcije koja je pod slatinsko nebo donijela posljednji dio sage o Osvetnicima (Avengers: Endgame).  Bilo je tu i slavljeničke torte kojom je Pučko otvoreno učilište čestitalo Radio Slatini kao nositelju slatinske radijske djelatnosti  50. godina od prvog radio prijenosa u Slatini, a koja je odmah po gašenju svjećica očekivano ubrzo začas nestala pod naletom razigrane, i što je najvažnije zadovoljne ovim cjelokupnim događajem, brojne slatinske djece.

Osim POU Slatine u organizaciji Kina pod zvijezdama sudjeluju Grad Slatina, županija, Turistička zajednica grada, Zagrebačka banka, Grafiti Becker, LAG Marinianis. Medijski pokrovitelj je radio Slatina.

Kino pod zvijezdama nastavlja se već sutra još jednom pravom kino poslasticom, filmom Mi (Us) trenutno najintrigantnijeg svjetskog redatelja Jordana Peelea, a koji će početi također u 21 i 30.

Ovogodišnje Kino pod zvijezdama odvijat će se tijekom cijelog srpnja, a POU koncipiralo ga je tako da će srijedom biti prikazivani filmovi za najmlađe, četvrtkom horori, petkom komedije, i to sve novi tek nekoliko mjeseci stari naslovi koji još uvijek igraju i u svjetskim kinima.

(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button