NASLOVNICAŽUPANIJA

Virovitičkoj bolnici vratiti stari sjaj: OB Virovitica ponovno ima Odjel za psihijatriju gdje će pacijenti ponovno moći boraviti 24 sata na dan

Opća bolnica Virovitica ponovno ima Odjel za psihijatriju koji je zatvoren 2015. godine u mandatu ravnateljice Marijane Živko zbog manjka liječnika. Uz ravnateljicu virovitičke Opće bolnice Mirjanu Peček i predsjednika Upravnog vijeća Igora Androvića, svečanosti otvorenja nazočili su saborski zastupnik Josip Đakić, obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak, gradonačelnik grada Virovitice Ivica Kirin, gradski pročelnik Marijo Klement, pročelnica Ureda župana Jasna Abramović, ravnatelj Doma zdravlja VPŽ Igor Fazekaš, ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Marijana Banjavčić, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo “Sveti Rok” Miroslav Venus…

Zgrada gdje se nalazi Odjel za psihijatriju adaptirana je vlastitim sredstvima bolnice, a kapacitet joj je 16 ležajeva. Unatoč tome što i dalje postoji kadrovski problem, nova Uprava iznašla je rješenje tako da su organizirana dežurstva s vanjskim suradnicima, pa će se moći organizirati i dežurna psihijatrija i redovan rad. Voditeljica odjela je dr. Snježana Karničnik.

Ravnateljica bolnice Mirjana Peček predstavila je liječnike i vanjske suradnike koji će raditi na novootvorenom odjelu te naglasila da Uprava bolnice ovom prilikom pokazuje da su interesi pacijenata na prvom mjestu.

– Odjel je zatvoren u travnju 2015. godine zbog manjka liječnika, ali isto tako i manjka interesa da se iznađu rješenja za opstanak Odjela. Pacijenti su do sada zbrinjavani u okolnim bolnicama, a od sada će se 24 sata na dan zbrinjavati u našoj ustanovi – naglasila je Mirjana Peček.

Predsjednik Upravnog vijeća Opće bolnice Virovitica Igor Andrović istaknuo je da je ovo početak otvaranja novih odjela i ulaganja.

– Nedavno je potpisan Ugovor za projekt “ Dogradnja i opremanje dnevnih bolnica Opće bolnice Virovitica” vrijedan 50 milijuna kuna u sklopu koje će se opremiti pet operacijskih sala, dnevne bolnice te izgraditi novi dio bolnice. Sanacija nije uspjela, no mi smo racionalnim načinom poslovanja, uz otvaranje novih odjela, što nam je bio cilj, jer je naša zadaća briga i skrb za naše pacijente, dokazali da možemo našoj bolnici vratiti stari sjaj i da bude među vodećima u Hrvatskoj – rekao je Igor Andrović.

Obnašateljica dužnosti župana Sanja Bošnjak je istaknula.

– I dok ostale bolnice gube odjele i liječnike, Virovitička bolnica otvara nove odjele i dobiva nove liječnika. Izazov i cilj nam je vratiti bolnici onaj ugled koji je imala prije.

Saborski zastupnik Josip Đakić je između ostalog kazao.

– Cilj nam je dobro opremljena bolnica, kako tehnološki tako i kadrovski kako bi stanovnicima Virovitičko-podravske županije, ali i stanovnicima koji u Viroviticu dolaze iz drugih županija, ponudili vrhunsku zdravstvenu uslugu za još bolju brigu i skrb za sve korisnike Opće bolnice Virovitica. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button