DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Virovitičko-podravska županija sudjeluje u novom projektu STEM: Osnovne škole u Suhopolju i Slatini postaju ispostave Regionalnog znanstvenog centra Panonske Hrvatske

Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić Virovitičko-podravske županije, najavila je kako se Županija uključila u novi projekt STEM.

  • Nositelj projekta je Osječko-baranjska, a Virovitičko-podravska je županija partner. Uz nas postoji još osam partnera. Vrijednost projekta je oko 22.500.000,00, od čega Virovitičko-podravskoj županiji pripada 7,5 milijuna kuna. Projekt bi trebao započeti u lipnju. Trajanje projekta je 21 mjesec. Kroz taj projekt otvorit će se Regionalni znanstveni centar Panonske Hrvatske, regionalni znanstveni centar u Osječko-baranjskoj županiji u OŠ Josip Kozarac, a naša OŠ Josipa Kozarca Slatina i OŠ Suhopolje, bit će ispostave tog regionalnog znanstvenog centra. Od tih 7,5 milijuna kuna, koliko nama pripada, rekonstruirat će se i suvremeno opremiti potkrovlje OŠ Josipa Kozarca Slatina, a rekonstruirat će se i suvremeno opremiti i učionica u OŠ Suhopolje – rekla je Martina Bunić.

Cilj projekta je unaprjeđenje kompetencije odgojno-obrazovnih djelatnika i detektiranje darovitih učenika.

  • Moramo napomenuti da je ovo projekt u koji su po prvi puta uključeni učenici s teškoćama. Mi smo također prepoznatljivi po projektu „In-In – integracija i inkluzija” u koji svake godine uključujemo 50 pomoćnika u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju. Kroz ovu priču, stvorit će se suvremen pristup i metode rada, odgojno-obrazovni ishodi učenja u STEM području i opremit će se i modernizirati naše dvije osnovne škole. Također bih napomenula da se ovaj projekt nalazi na vrhu liste najbolje ocijenjenih projekata. Čekamo ugovor i veselimo se provedbi u kojoj će sudjelovati Virovitičko-podravska županija, odnosno Upravni odjel za obrazovanje i demografiju u suradnji s našom Razvojnom agencijom VIDRA-om i sve postupke i edukacije provodit ćemo mi za našu županiju – istaknula je Bunić. (www.icv.hr, www.vpz.hr, Fotografija/Ilustracija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button