NASLOVNICAŽUPANIJA

Virovitičko-podravska županija stipendira još 22 studenta: 800,00 kuna primat će svih 12 mjeseci, akademske stipendije trenutno prima njih 63

Virovitičko-podravska županija od ove akademske godine ima nova 22 stipendista. Oni će se pridružiti ukupno 41 studentu koji primaju županijsku stipendiju u iznosu 800,00 kuna kroz svih 12 mjeseci. Stipendisti su u utorak potpisali ugovore o stipendiranju sa županom Igorom Androvićem. Samom potpisivanju je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju VPŽ Martina Bunić te član Povjerenstva za dodjelu stipendija Hrvoje Belobrk.

Na javni natječaj 2022./2023. pristiglo je 35 prijava od kojih šest nije zadovoljilo formalne uvjete natječaja.

  • Raspisali smo natječaj za stipendije za deset novih studenata, međutim 29 njih je zadovoljavalo uvjete i upravo zbog toga što su svi bili deficitarna zanimanja te što su se troškovi života povećali, odlučili smo po prvi puta svima dodijeliti stipendiju. Međutim od tih 29, sedam je u međuvremenu odustalo jer su dobili državne stipendije. Tako da ćemo sada s nova 22 studenta, ukupno stipendirati 63 studenta. Do sada smo za akademske stipendije godišnje izdvajali 451 tisuću kuna, a sada će to biti 566 tisuća kuna – rekao je župan Igor Andrović.
  • Ovo su sve mladi ljudi koji studiraju deficitarna zanimanja koja su tražena na tržištu rada na području naše županije i vjerujem da će nakon završetka školovanja upravo svoj posao naći ovdje – dodao je župan.

Virovitičko-podravska županija u razdoblju od 2002. do 2022. godine ukupno je stipendirala 343 studenata, a njih 92 je do sada pronašlo posao na našem području. Županijsku stipendiju ove akademske godine primat će Borna Ćurić, student pete godine na Građevinskom fakultetu u Osijeku, smjer hidrotehnika.

  • Ova stipendija puno će značiti za moj studentski budžet. Kao i svaki student imam dosta troškova, od stana i režija do skripti i ostalog. Svaka kuna puno znači. Drago mi je da je natječaj s početnih 10 studenata povećan na 22. Vjerujem da svakome puno znači ovaj novac – rekao je Borna Ćurić.

Dobrodošlom “nadopunom” studentskog budžeta zadovoljna je i Hana Dragičević koja studira medicinsko-laboratorijsku dijagnostiku na Medicinskom fakultetu u Osijeku.

  • Ova stipendija će svakako pomoći za stan, režije, kao i skripte koje svaki student treba. odlično je što će nam stipendiju isplaćivati kroz cijelu godinu, ali i što se više ne moramo prijavljivati, već ćemo ju nastaviti primati kroz cijelo školovanje – rekla je Hana Dragičević.
    (www.vpz.hr, www.icv.hr, mp; Fotografije: Mirjana Paradinović)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button