NASLOVNICAŽUPANIJA

Virovitičko – podravska županija stipendira još 13 studenata: Iznos stipendije povećan je sa 106,18 eura na 140,00 eura

U Velikoj vijećnici VPŽ potpisani su Ugovori o stipendijama koje daje Virovitičko – podravska županija. Virovitičko – podravska županija od ove akademske godine ima 13 novih stipendista. Uz župana Igora Androvića, potpisivanju su nazočili pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje i demografiju Martina Bunić te ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu VPŽ Lahorka Weiss i predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Virovitica Hrvoje Belobrk kao članovi Komisije za dodjelu stipendija Virovitičko – podravske županije. 

Trenutno stipendiju prima 51 student, a s novih 13 studenata ukupan broj je njih 64. Do sada je u proračunu za stipendije bilo osigurano 74.750,00 eura, a od 2024. godine, planirani iznos je 107.520,00 eura. Tako će sada stipendisti umjesto 106,18 eura primati stipendiju u iznosu 140,00 eura svih 12 mjeseci. 

– Župan Igor Andrović zahvalio se svim studentima koji su uz sve obveze oko studiranja izdvojili svoje vrijeme kako bi se održalo zajedničko potpisivanje ugovora. Naglasio je kako je svjestan vremena u kojem su troškovi života, studiranja i stanova u kojima žive pojedini studenti veliki te kako ova mjera služi za pomoć studentima i njihovim obiteljima, a ujedno i kao potpora za ljepše i ugodnije studentske dane. Budući da se, između ostalih, radi i o deficitarnim zanimanjima koja nedostaju na tržištu rada u Virovitičko – podravskoj županiji, prati se tržište rada, razgovara se s poslodavcima i stipendiraju se oni koji će završetkom svoga školovanja posao moći pronaći i obavljati na području Virovitičko – podravske županije. Cilj je što više pomoći poduzetnicima, obrtnicima i ostalima kako bi se moglo otvoriti što više novih radnih mjesta, a ta nova radna mjesta čekaju upravo stipendiste završetkom njihovih studija bilo to u javnom ili privatnom sektoru. 

– Želja nam je kroz pomoć stipendiranja, zadržati mlade, obrazovane i perspektivne ljude na području naše Virovitičko – podravske županije – ističe župan Igor Andrović. 

Javni natječaj u akademskoj 2023./2024. godini bio je raspisan za 13 novih stipendija, a stipendije su dobili: Lara Krznarić (Virovitica), Laura Divković (Suhopolje), Simona Sabljak (Slatina), Marija Hanić (Virovitica), Roberta Nikolić (Orahovica), Ena Vukić (Virovitica), Adrijana Ščetarić (Virovitica), Matija Bajan (Virovitica), Mirela Boršić (Virovitica), Matija Taušan (Virovitica), Barbara Valentić (Suhopolje), Antonela Matković (Virovitica), Mihaela Šemper (Virovitica).  

Prema evidenciji koju vodi Upravni odjel za obrazovanje i demografiju Virovitičko – podravske županije, u razdoblju od 2002. do 2023. godine Virovitičko – podravska županija stipendirala je 364 studenta. Studentima i njihovim obiteljima navedeni iznos velika je pomoć, a još jedan od pozitivnih rezultata ovog stipendiranja je potvrda o tome kako je od ukupnog broja do sada stipendiranih, njih 95 zaposleno na području Virovitičko – podravske županije. (www.vpz.hr, Fotografije: icv.hr, B. Sokele, A. Zeko)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button