NASLOVNICASERVISNE INFORMACIJEŽUPANIJA

Virovitičko-podravska županija poziva zainteresirane za uključivanje u Program osposobljavanja odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja, rok za prijave je do 16. ožujka

Virovitičko-podravska županija poziva zainteresirane poljoprivrednike na uključivanje u Program osposobljavanja odraslih osoba za poljoprivredna zanimanja, koji će provoditi Pučko otvoreno učilište Slatina.
Provodit će se za: voćara i vinogradara, povrtlara, sakupljača ljekovitog bilja, pčelara, mljekara i mljekara sirara, cvjećara i cvjećara aranžera, proizvođača jakih alkoholnih pića, mesara, konobara, kuhara, voditelja OPG-a, uzgajivača ovaca i koza, vinogradara i podrumara, ratara. Osim toga, tu je i program usavršavanja za poslove voditelja izrade i provedbe EU projekata, kao i prekvalifikacija za zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik, te izobrazba za uporabu pesticida. Tu su i osposobljavanja za rukovatelje, motornom pilom, vrtnim strojevima za održavanje zelenih površina, traktorom s radnim priključcima, traktorskom motornom kosilicom, radnim strojevima, odnosno viličarom, bagerom i utovarivačem.
Programi su verificirani od Ministarstva znanosti i obrazovanja. Nakon uspješno položenog završnog ispita, polaznici stječu Uvjerenje o osposobljenosti ili Uvjerenje o usavršavanju, te Svjedodžbu o završnome radu i zanimanje poljoprivredni gospodarstvenik.
Zainteresirani se mogu prijaviti u Pučko otvoreno učilište Slatina, osobno ili na telefon 033/551-371, najkasnije do 16. ožujka 2020. godine.
(www.vpz.hr)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button