Home / NASLOVNICA / Virovitičko-podravska županija nabavila „vitlo“ za HGSS stanicu Orahovica

Virovitičko-podravska županija nabavila „vitlo“ za HGSS stanicu Orahovica

Virovitičko-podravska županija nabavila je „vitlo“ za HGSS stanicu Orahovica čiji volonteri spašavaju ljude diljem Hrvatske. Riječ je iznimno važnom alatu koje je instalirano na terensko vozilo i koje može „izvući“ teret od 5 tona.

– Zahvaljujemo se županu Igoru Androviću i Virovitičko-podravskoj županiji što je pomogla nabavku ovog, nama, iznimno važnog alata. Spremnošću i interventnošću u specifičnim situacijama te pozicijom jedne od operativnih snaga civilne zaštite, rezultiralo je potrebom opremanja jednog od vozila vitlom Super Winch – podcrtao je pročelnik HGSS-a stanice Orahovica Ivica Kašuba.

HGSS-a stanica Orahovica iz godine u godinu povećava broj intervencija i aktivnosti u sklopu svojih zakonskih obaveza i zadaća. Tako je u 2018., do kraja studenog, ostvareno više od 5.500 volonterskih sati u osam akcija spašavanja, sedam potražnih akcija, tjedan dana na intervenciji u poplavama na području Jasenovca, mnogobrojnim dežurstvima na javnim događanjima na teško pristupačnom terenu kao što su planinarski pohodi, biciklističke utrke, trail utrke, javna događanja na rijeci Dravi i sl. (www,vpz.hr, ik, www.radioslatina.hr/Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

ŽUPA BLAŽENOG IVANA MERZA – U Slatini krizmano 20 djevojaka i 21 mladić

U župnoj crkvi blaženog Ivana Merza u Slatini na posebno svečanoj misi podijeljen je sakrament ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org