Home / NASLOVNICA / Virovitičko-podravska županija, na razini cijele Hrvatske, postotno i „po glavi stanovnika“, za poljoprivredu izdvaja najznačajnija sredstva od svih HR županija

Virovitičko-podravska županija, na razini cijele Hrvatske, postotno i „po glavi stanovnika“, za poljoprivredu izdvaja najznačajnija sredstva od svih HR županija

Prema podacima iz „Otvorenog proračuna“, projekta Hrvatske zajednice županija, a koji donosi najnoviji broj Lider Investa, Virovitičko-podravska županija, na razini cijele Hrvatske, postotno i „po glavi stanovnika“, za poljoprivredu izdvaja najznačajnija sredstva od svih HR županija. Ukupno 10,3 posto od ukupnog proračuna (51,4 milijuna kuna), Virovitičko-podravska županija izdvaja za potrebe poljoprivrede u 2019. godini. I „po glavi stanovnika“ to je najviše u Hrvatskoj, ukupno 606,00 kuna.

–    U Virovitičko-podravskoj županiji ulaganje u poljoprivredu nije slučajno. To je dio plana, jer mi smo poljoprivredno orijentirana županija, s naglaskom na povlačenju EU sredstava. Upravo kroz njih smo, uz veliki angažman naše razvojne agencije VIDRA-e, omogućili mnogobrojnim poljoprivrednicama, vlasnicima OPG-ova, dobivanje bespovratnih sredstava za poljoprivredu, nabavku mehanizacije, ulaganje u modernizaciju. Naša razvojna agencija, VIDRA je „lokomotiva“ pomoći poljoprivrednicima. Samo u 2018. godini, VIDRA je provela 194 projekta za poljoprivrednike te male i srednje poduzetnike u ukupnoj vrijednosti gotovo 450 milijuna kuna, od čega najveći dio otpada na projekte za poljoprivrednike (158 projekata ukupne vrijednosti gotovo 385 milijuna kuna) – naglasio je župan Igor Andrović.

Iz Proračuna Virovitičko-podravske županije, u 2019. godini, posebno se ističu projekti dva sustava navodnjavanja, europski sredstvima Novi Gradac – Detkovac i Đolta, na kojima traju radovi, te Centar za istraživanje i razvoj u mljekarstvu, koji će se financirati kroz Razvojni sporazum Slavonija, Baranja i Srijem i na kojem će uskoro početi radovi… (www.vpz.hr/Foto: Kristijan Toplak)

x

Check Also

Zlato u Osijeku za Doroteju, ali i za slatinske ”Popišance”!

Fantastičan dan imali su jučer u Osijeku slatinski trkači. Naime, na velikom Ferivi polumaratonu  u ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org