DOGAĐANJANASLOVNICA

Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina nabavili novi ultrazvuk vrijedan 450.000 kuna za Dom zdravlja u Slatini

Virovitičko-podravska županija i Grad Slatina zajedničkim snagama nastavljaju s ulaganjima u slatinski Dom zdravlja koji je ovih dana postao bogatiji za još jedan vrijedan uređaj.
Naime, nabavljen je ultrazvuk vrijedan 450.000 kuna za koji je VPŽ izdvojila 250.000, a Grad Slatina 200.000 kuna.

Tim povodom danas je u zgradi Paviljona IV Doma zdravlja u Slatini održana svečana primopredaja ultrazvuka kojoj su uz ravnatelja Doma zdravlja VPŽ dr. Ivicu Foteza u pratnji pomoćnice ravnatelja za sestrinstvo Doma zdravlja VPŽ Višnje Kajzer, nazočili župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović i zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka.

Tom ih je prigodom ravnatelj Fotez upoznao s funkcijom i prednostima koje pruža novonabavljeni ultrazvuk.

– Meni je izuzetno drago što se naša suradnja s Gradom Slatinom i Virovitičko-podravskom županijom nastavlja budući da zdravstvene ustanove nisu u mogućnosti izdvojiti ovako velika sredstva za nabavku nove opreme. Tim više još se jednom želim zahvaliti svima koji su imali sluha i prepoznali potrebu ovakvih ulaganja u slatinski Dom zdravlja, – istaknuo je dr. Fotez te pojasnio prednosti nabave ovoga uređaja za žitelje sa šireg slatinskog područja sve do Orahovice.

– Novim uređajem će se moći podići kvaliteta postojećih te proširiti paleta usluga novim pretragama, te će se pored ultrazvuka trbuha, urološkog i ultrazvuka lokomotornog sustava koji su se izvodili dosadašnjim starim uređajem na kojem nije bila toliko kvalitetna rezolucija, sada moći obavljati i ultrazvuk dojke i štitnjače u nadi da ćemo imati ugovorne liječnike kao vanjske suradnike iz Opće bolnice Virovitica i umirovljene liječnike koji su još uvijek voljni raditi.
Ovim putem se zahvaljujem i Općoj bolnici Virovitica na kvalitetnoj suradnji i mogućnosti da njihovi specijalisti mogu raditi određeni broj sati i u našem Domu zdravlja.

Inače, novi je uređaj vrhunske kvalitete s visokofrekventnim linearnim sondama s kojim se jako kvalitetno može napraviti dijagnostika štitnjače i dojke jer znamo da je štitnjača vrlo maligna bolest i statistički vrlo zastupljena u Slavoniji, a da o raku dojke ne govorim od kojega mogu oboljeti ne samo žene već i muškarci. Stoga je vrlo bitno, ukoliko otkrijemo takve bolesti, da ih otkrijemo u što ranijem stadiju kako bi izlječenje bilo stopostotono ili u najvećoj mogućoj mjeri – zaključio je ravnatelj Fotez.

O doprinosu Grada Slatine govorio je zamjenik gradonačelnika Ilija Nikolić.

– Grad Slatina već dugi niz godina zajedno s Virovitičko-podravskom županijom i Domom zdravlja Slatina ulaže u zdravstvo na slatinskom području, odnosno u sam Dom zdravlja u Slatini.
Pomogli smo i opremanje bazena i ostalih prostora za fizikalnu terapiju, te financiramo dolazak različitih specijalista u slatinski Dom zdravlja, stoga mi je drago što smo mogli pomoći i nabavu prijeko potrebnog ultrazvuka kako bi našim sugrađanima i svim žiteljima koji gravitiraju Slatini zdravstvena usluga bila što dostupnija i kvalitetnija, – rekao je slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić te najavio izgradnju novog parkirališta u suradnji s Domom zdravlja Slatina, a koje bi u konačnici osiguralo 30-ak novih parkirnih mjesta.

– Radovi će započeti ove godine, dok se samo asfaltiranje planira u idućoj, a na taj način bi se rasteretilo postojeće parkiralište ispred Doma zdravlja, – zaključio je dogradonačelnik Nikolić istaknuvši kako će Grad Slatina i dalje voditi brigu o svojim sugrađanima i njihovom zdravlju te biti na raspolaganju za nova ulaganja u zdravstveni sustav.

Zadovoljstvo novim ulaganjima u zdravstvo na slatinskom području izrazio je i virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

– Drago mi je što je Virovitičko-podravska županija sudjelovala u sufinanciranju još jednog uređaja za Dom zdravlja u Slatini. Zadovoljstvo je veće time što će novi ultrazvuk moći raditi neke nove dijagnoze koje dosadašnji uređaj nije mogao jer rano otkrivanje malignih bolesti je jako važno i vjerujem da će pacijenti imati velike koristi od ovog uređaja, – rekao je župan Andrović te se zahvalio ravnatelju Doma zdravlja dr. Fotezu čijom je zaslugom prije svega, Dom zdravlja u Slatini jedan od najopremljenijih domova zdravlja u Slavoniji.

– Znamo da smo ovdje do sada imali velikih ulaganja, prije svega, opremili smo dio za fizikalnu terapiju s bazenom i novom opremom, a u svim tim ulaganjima sufinanciranjem je uz slatinski Dom Zdravlja i Grad Slatinu pomogla i Virovitičko-podravska županija koja je bila nositelj projekta energetske obnove Paviljona IV, a uskoro planiramo energetski obnoviti i Paviljon III u Slatini. Samim time nastavljamo s ulaganima u zdravstvene institucije na području naše županije s ciljem što bolje medicinske skrbi svim pacijentima kako Virovitičko-podravske tako i s područja drugih županija koji gravitiraju prema nama, – zaključio je župan Andrović.

Ravnatelj Doma zdravlja VPŽ dr. Ivica Fotez potom je svoje goste poveo u obilazak slatinskog Doma zdravlja.(mf/Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button