NASLOVNICAŽUPANIJA

Virovitičko-podravska županija, gradovi i općine na istom putu i s istim ciljem: Potpisani sporazumi o sufinanciranju Sigurne kuće i opremanju Opće bolnice

U Maloj vijećnici Virovitičko-podravske županije jučer su potpisani sporazumi o vrlo značajnim predmetima za Virovitičko-podravsku županiju te njene pripadajuće gradove i općine – sporazum o sufinanciranju skloništa za smještaj osoba žrtava obiteljskog nasilja i opremanja prostora Opće bolnice Virovitica.

Prisutne načelnike općina i virovitičkog gradonačelnika pozdravio je zamjenik župana virovitičko-podravskog Marijo Klement te riječ prepustio ravnatelju Opće bolnice Virovitica Dinku Blaževiću kako bi rekao par riječi o samom opremanju bolnice.

– S projektom izgradnje i opremanjem Dnevne bolnice Opće bolnice Virovitica smo završili. On je obuhvaćao nabavku opreme za Dnevne bolnice, kirurške sale i sve ostale ambulante obuhvaćene projektom i drugi dio, skoro polovica sredstava, bio je utrošen za izgradnju aneksa B1 u koji će biti smještene određene ambulante spomenutih Dnevnih bolnica. Samim projektom nije bila obuhvaćena nabavka namještaja, onog uredskog i medicinskog te za čekaonice, što u ukupnom iznosu iziskuje određena znatna sredstva. Sporazumom i suradnjom Virovitičko-podravske županije i vas i vaših gradova i općina našli smo rješenje kako da pomognete Općoj bolnici da zajedno svi financiramo nabavku te opreme, ukupnog iznosa 500 tisuća kuna, koja nam je potrebna za preseljenje u novi objekt koji je završen – rekao je D. Blažević te dodao kako će u donju etažu biti preseljena sva tri bolnička laboratorija, histopatološki, citološki i biokemijski, a u gornju etažu će biti preseljeni internistička dnevna bolnica, pulmološke i kardiološke ambulante i dio internističkih ambulanti.

Pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Melita Sirovica zahvalila je na iskazanom razumijevanju što se tiče sudjelovanja u sufinanciranju, kako Dnevnih bolnica, tako i projekta Sigurne kuće koji je trenutno prioritet na području Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ministarstvo priprema novi prijedlog natječaja u kojem bi mogli u naredne dvije godine, dok traje ovo financijsko razdoblje Europske unije, osigurati većinu sredstava za adaptaciju prostora i za ovo što mi sada financiramo, za održavanje sustava u Sigurnoj kući, zapošljavanje djelatnika i materijalnih tehničkih uvjeta – objasnila je pročelnica M. Sirovica.

U ime župana Virovitičko-podravske županije Igora Androvića, dožupan Marijo Klement se zahvalio prisutnima na iskazanoj skrbi i volji prema građanima njihovih općina, gradova i županije.
(www.vpz.hr, www.icv.hr, ea, Fotografije: Kristijan Toplak)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button