NASLOVNICAŽUPANIJA

Virovitičko-podravska županija je druga najuspješnija županijska uprava po povlačenju EU sredstava u Hrvatskoj

Prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna, Virovitičko-podravska županija je druga najuspješnija županijska uprava po povlačenju EU sredstava u Hrvatskoj

Kada je Tomislav Tolušić, 2013. godine, tada kao virovitičko-podravski župan najavio – „došlo je vrijeme da pokažemo da je Virovitičko-podravska županija uistinu najbolja županija kada je riječ o razvojnim agencijama i bit ćemo najbolja županija u privlačenju sredstava iz Europske unije“, to nije bila izjava bez temelja.

Naime, prema analizi internetskog portala gradonačelnik.hr, a prema podacima Ministarstva financija o izvršenju proračuna županija za razdoblje od 2013.-2015., Virovitičko-podravska županija je druga najuspješnija županijska uprava po povlačenju EU sredstava u Hrvatskoj.

U tom razdoblju, za mandata tadašnjeg župana Tomislava Tolušića, ukupno je „povučeno“ 32.394.034 kuna, odnosno 381,84 kune po stanovniku u navedenom razdoblju. Najuspješnija je Ličko-senjska županija koja je 23.011.388,00 ili 451,85 kuna „EU sredstava“ povukla za razminiravanje svog područja.

– Sve što je ova Županijska uprava Virovitičko-podravske županije radila kroz godine, bilo je planirano. Ulagali smo u projektnu dokumentaciju, intelektualne kapacitete ljudi koji znaju svoj posao. Tu prije svega mislim na Razvojnu agenciju VIDRA-u ali i na kapacitete koje imamo u Županijskoj upravi. Rezultat toga, a posebno uz angažman tadašnjeg župana, danas ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića je vidljiv i po ovim podacima – kazao je županijski pročelnik za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Igor Andrović.

Inače, prema istim podacima, grad Orahovica se nalazi među 10 najboljih gradova u RH. (www.vpz.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button