DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGEŽUPANIJA

VIROEXPO 2024: Nedjelja je rezervirana za ribu

Uz mirisne note svježe pripremljenih specijaliteta, posjetitelji će danas (nedjelja) na Viroexpu imati priliku okusiti vrhunske delicije ribolovnih majstora s područja Virovitičko-podravske županije.
Nakon subotnjeg lovačkog paprikaša, svi zainteresirani će danas od 15 sati moći kušati riblji paprikaš ili ribu pečenu „u tanjuračama“.

Ovogodišnje izdanje sajma Viroexpo obilježeno je ne samo bogatstvom okusa, već i dubokim korijenima tradicije. Razgovarali smo s tajnikom Sportskog ribolovnog saveza Virovitičko-podravske županije, Markom Bičanićem, koji nam je otkrio da su sudionici ovog natjecanja ribolovne udruge s cijelog područja VPŽ.

– Ribu „u tanjuračama“ odnosno pohanu ribu peku ekipe ZŠRK „Pitomača“ i ŠRK „Karas“ iz Budakovca. Fiš kuhaju ekipe SRK „Šaran I” iz Bakića, druga ekipa SRK „Šaran” iz Bakića, OSRK „Dravica” iz Detkovca, ŠRK „TVIN” iz Virovitice i ŠRK „Drava” iz Terezinog Polja. Naša suradnja traje gotovo od samog osnutka sajma i možemo reći da je to već tradicija, a svake godine je to u sve većem obujmu. Ove godine dijelimo najveću količinu ribe dosad, a također najviše ekipa dosad sudjeluje u samom pripremanju ribe. Ovo nam je isto tako idealna prilika da se upoznamo i družimo s drugim ribolovnim udrugama na području naše županije, a to je, između ostalog, i smisao našeg ribolovnog Sveza – istaknuo je Bičanić.

Osim uživanja u bogatoj ponudi jela, za Sportski ribolovni savez ovo nije samo prilika za pokazivanje vještina, već i za jačanje veza unutar zajednice koja dijeli strast prema ribolovu.

(nm/Foto: R. Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button