DOGAĐANJANASLOVNICAŽUPANIJA

Viroexpo 2024. – Članovi lovačkih društava i udruga i ove godine pripremaju lovački paprikaš za sve posjetitelje

Jeste li ikad kušali lovački paprikaš? Ako niste, trebali biste, jer riječ je o moćnom jelu koje će oduševiti sve ljubitelje mesa, osobito divljači, jer upravo mu je divljač glavni sastojak i ključna stvar za bogat i neponovljiv okus.

Što se tiče vrste divljači, osobito je dobar kad se priprema od vepra, no poslužit će i srnetina. Dopuštene su i kombinacije, kao u slučaju pravih lovaca koji su ovakva jela kuhali od onoga što su ulovili.

To je teorija, a kako to izgleda u praksi odlučili su pokazati upravo pravi lovci, odnosno članovi brojnih lovačkih društava i udruga s područja Virovitičko-podravske županije i na ovogodišnjem sajmu Viroexpo ukrstili su kuhače i odmjerili snage u uvijek vječnoj dilemi tko kuha najbolji lovački paprikaš. Od jutra vrijedno pripremaju lovački paprikaš za sve posjetitelje sajma.

Uz Vladu RH, pokrovitelji sajma su i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo turizma i sporta. Županija partner je Osječko – baranjska županija. Organizatori i pokrovitelji sajma su Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o., a sponzor partner su Hrvatske šume.

(Marijo Kokorić, Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button