NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICA

Viroexpo 2019. – Cijena ulaznice ostaje 10,00 kuna

Prema riječima Igora Androvića, virovitičko-podravskog župana i predsjednika Organizacijskog odbora Viroexpa, cijena ulaznica za 24. međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede Viroexpo 2019. neće se mijenjati.

– Cijena ulaznice se neće mijenjati, ona će iznositi 10,00 kuna. Osim toga, sajamski vlakić će i ove godine besplatno voziti do Sajma Viroexpo. Svi oni koji ne moraju ići automobilom na Viroexpo, mogu ili vlakićem, ili pak prošetati do sajma jer smo i ove godine, samo pet minuta hoda od središta grada Virovitice. Pozivam i sve Virovitičane i stanovnike Virovitičko-podravske županije, da u tri dana posjete sajam – istaknuo je virovitičko-podravski župan, predsjednik Organizacijskog odbora Viroexpo 2019 Igor Andrović.

Inače “gotovo svatko” tko u Hrvatskoj prodaje poljoprivrednu mehanizaciju, bit će na Viroexpu.

– Ove godine imamo rekordan sajam što se tiče broja izlagača, ali i atraktivnosti njihove ponude. Znatno smo pojačali i vanjski prostor pa će ove godine na sajmu sudjelovati više od 90 posto svih prodavatelja poljoprivredne mehanizacije u Republici Hrvatske, što znači da će svaki poljoprivrednik iz naše županije i šire moći pronaći nešto za sebe – rekao je Bojan Mijok, direktor Viroexpa.

Definiran je i cjelokupan program sajma koji počinje već 14. i traje do 17. ožujka na prostoru „sajamskog grada“, a može se vidjeti na službenoj internetskoj stranici sajma, www.viroexpo.hr.

Inače, Sav izložbeni prostor vodećeg sajma u ovom dijelu Hrvatske, ali i regije, već je poodavno rasprodan. Nova hala Viroexpa gradi se sredstvima Ministarstva poljoprivrede i Virovitičko-podravske županije, dio je Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem, u sklopu kojega će ovo biti prvi realizirani projekt. Ovime će i sajam Viroexpo prestati biti „podstanar“, jer će nakon 23 godine od prvog izdanja, dobiti svoj prostor.

Uz predsjednicu RH Kolindu Grabar-Kitarović, pokrovitelj sajma je i Vlada RH. Ostali pokrovitelji su: Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Ministarstvo turizma. Organizatori i pokrovitelji sajma: Virovitičko-podravska županija, Grad Virovitica, HGK Županijska komora Virovitica, HOK Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije, Turistička zajednica Virovitičko-podravske županije. Tehnički organizator je Viroexpo d.o.o.. Zemlja partner je Republika Slovenija, Županija partner Splitsko-dalmatinska županija, a i ove godine će Grad partner biti Grad Zagreb. Ove godine pokrovitelj i partner sajma je i Slatinska banka. (www.vpz.hr, www.radioslatina.hr)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button