DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Virkas na slatinske kazališne daske donio „Julijin balkon“

Virovitički kazališni susreti, ili skraćeno VIRKAS, večeras su u Slatinu donijeli pravu kazališnu poslasticu, komediju „Julijin balkon“ u izvedbi zagrebačkog Hit teatra.

Redateljica predstave je Iva Srnec, kostimografkinja Sara Lovrić Caparin, a producentica, prema čijoj je ideji predstava i nastala je Matea Elezović Brdar, ujedno i jedna od glumica. Osim spomenute, glume i Ana Vilenica te Mladen Kovačić.

Ova predstava donosi Shakespearea kakvog još nismo imali prilike gledati, ili malo konkretnije, nešto ranije nabrojani glumci i u samoj predstavi tumače uloge glumca, glumice i redateljice i imaju samo jedan zadatak, na scenu postaviti najpoznatiju ljubavnu priču ‘Romeo i Julija’. Tijekom spomenutoga, događa se cijeli niz komičnih situacija i neočekivanih preokreta… ne uspijevaju se pomaknuti od scene balkona, pa je svaka verzija Romea i Julije na balkonu sve čudnovatija i komičnija od prethodne…

Slatinska publika, koja i nije baš previše napunila dvoranu našega kina, večeras je mogla uživati u izvrsnim transformacijama glumaca iz lika u lik prezentirajući nam vlastite živote likova u predstavi.

Za one koji su si večeras priuštili dolazak na predstavu „Julijin balkon“ bila je to prilika za opuštanje i smijeh, uz jednu laganu, neopterećujuću temu.

(tks/Foto: Tea Kiš Slačanac)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button