DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Vinkovčani pregaženi u Slatini

Gotovo pa savršenu utakmicu odigrali su Slatinčani protiv uvijek nezgodnih Vinkovčana pa niti ne treba previše čuditi ogromnih 9:1 koliko je na koncu pisalo na semaforu…

Jedan od glavnih postulata futsala je pokušati svesti broj pogrešaka na najmanju moguću mjeru, a slatinske je večeras bilo moguće prebrojati tek na nekoliko prstiju jedne ruke. Još kad svaki igrač u danom trenutku pruži svoj maksimum na terenu u oba smjera onda se protivnicima crno piše, a upravo se to dogodilo nesretnim Vinkovčanima protiv razgoropađene razigrane Slatine.

A tu večerašnju žuto-plavu sambu prvi je poveo Dorian Bogati rolicom te potezanjem ljevicom u suprotni kut nemoćnog vratara Radonića. Ubojit je, ali i atraktivan u izvedbi koreografije koja je završila demotivirajuće po goste bio plesni par Dominik Bogati i Florijan Rupčić u 7. minuti. Minutu kasnije Rupčić odlaže za Rukavinu, a ovaj u djeliću sekunde stavivši gromovito loptu u devedeset, uništava višemjesečni trud obitelji pauka koja se nastanila u tom skrovitom mjestu gola. Prije odlaska na odmor probao je Zdelar izvana, a lopta se od bloka odbila do Rupčića koji je ponovno nanjušio prostor u kojem se osjeća kao kod kuće i istu atraktivno petom pospremio u mrežu. I tu je manje-više sve bilo riješeno.

U nastavku Vinkovci očekivano kreću po sve ili ništa. Njihov gol je prazan, a u igri je igrač vratar. I taj dio utakmice Slatinčani su disciplinirano se braneći apsolvirali čistom peticom. Nakon nekog vremena koncentrirane, ali prilično po slatinski gol bezopasne igre, došlo je do pada tog elementa kod tada već iscrpljenih Vinkovčana i Slatinčani kreću u kaznenu ekspediciju. Voda je kod Vinkovčana curila sa svih strana, a te velike rupe dodatno su ubodima proširili Šantić, Čović, Rupčić, Zdelar, a golom se sasvim zasluženo počastio i vratar Dominik Nikšić dotrčavši u napad u posljednjim sekundama utakmice. Slatina igra sjajno ove sezone i ovo joj je bila četvrta uzastopna pobjeda s kojom ostaje u borbi za prvo mjesto.

2.HMNL istok

10.kolo

SLATINA      9

VINKOVCI    1

SLATINA Dvorana SŠ MM. Gledatelja: 60. Suci: Mihael Gobac (Virovitica)  i Mario Nađ (Donja Pištana). Strijelci: 1:0 – Dor.Bogati (2), 2:0 – Rupčić (7), 3:0 – Rukavina (8), 4:0 – Rupčić (18), 5:0 – Šantić (27), 6:0 – Čović (28), 7:0 – Rupčić (35), 8:0 – Zdelar (38), 8:1 – Kovač (39), 9:1 – Nikšić (40).

SLATINA: Nikšić, Stjepić, Dom.Bogati, Dor.Bogati, Zdelar, Tunić, Bihar, Šantić, Knežević, Rupčić, Rukavina, Mataija, Čović. Trener: Damir Bogati

VINKOVCI: Radonić, Barišić, Kovač, Sičanica, Haluška, Matak, Sečenj, Veselčić, Rimac.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button