KULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

Vinkovačka prezentacija Boeing boeinga i više nego zabavila Slatinčane

Nije prvi puta da je Slatinu posjetilo vinkovačko gradsko kazalište Joza Ivakić u sklopu VIRKAS-a.

Ovoga puta zabavili su nas komedijom “Boeing Boeing” Marca Camolettija, koja je napisana još  šezdesetih godina, no tematika je i više nego odgovarajuća modernom vremenu u kojem živimo kada su novac, izgled, status i seks najvažniji, a iskrena ljubav i odanost samo jednoj ženi ili muškarcu postaju dosadne.

Predstava se vrti oko mladog arhitekta Bernarda kojeg je utjelovio mladi glumac Dorian Paulić, a koji uspješno balansira između tri ljubavnice ili konkretnije zaručnice, sve tri stjuardese: Engleskinje Glorie, Talijanke Gabrielle i Njemice Gretchen (glume ih odlične Josipa Oršolić, Matea Marušić i Katarina Kristić). Sve je u njegovom životu isplanirano. Kako i sam Bernard u predstavi kaže:“Jedna polijeće, druga slijeće, treća leti“, a on je stalno s jednom od njih. Svaka od njih željno iščekuje njegovu prosidbu, no pun je izgovora da to ne učini, jer mu to nije ni na kraj pameti. On samo želi hedonistički ići kroz život, ne ulazeći u neke dublje odnose.

Situacija postaje još zanimljivija kada Bernardu u goste dođe njegov prijatelj Robert, kojeg je izvrsno prezentirao Vladimir Andrić,a koji mu dolazi u posjet s vlastitom osmrtnicom u džepu u nadi da će mu njegov frend Bernard svojim poznanstvima pomoći riješiti ovaj nesporazum s vlastitom smrću, dok je u isto vrijeme pomaknut red letenja Bernardovih zaručnica koji maksimalno komplicira život Bernardu jer sve tri dolaze gotovo istovremeno.

Robert pomaže Bernardu da se tri zaručnice ne susretnu.

Situaciju pokušava riješiti i Bernardova domaćica Bertha (Sanja Toth), koja je svojom pojavom, gestama i pjevanjem izmamila najviše smijeha. Uz nju glumački posao je vrhunski odradio i Vladimir Andrić, koji je na koncu i preuzeo glavnu ulogu u predstavi.

Komične situacije nižu se jedna za drugom pa dva i pol sata, koliko predstava traje, prolete i više nego na brzinu.
(Tea Kiš Slačanac/Foto: Robert Turkalj)


 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button