NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

“Village Corner” u svakom kutku svijeta – učenici SŠ Marka Marulića Slatina koriste engleski jezik u komunikaciji s vršnjacima iz drugih zemalja

Početkom ove godine Srednja škola Marka Marulića Slatina prijavila se za sudjelovanje u međunarodnom projektu Village Corner koji je nastao kao odgovor na pandemiju koronavirusa. Naime, ovaj projekt nastavak je aktivnosti vezanih uz projekt International Village u kojemu je Srednja škola Marka Marulića Slatina sudjelovala 2018. godine kada je petnaestak učenika s profesoricom Sanjom Špoljarić provelo tjedan dana u međunarodnom kampu u slovačkim Tatrama družeći se s vršnjacima iz raznih europskih zemalja, učeći kako biti tolerantniji prema drugim kulturama i razvijajući vještine komunikacije na engleskom jeziku.
Više o ovoj aktivnosti možete saznati na poveznici:

http://ss-mmarulica-slatina.skole.hr/?news_id=1987#mod_news

Ovogodišnji projekt pod nazivom Village Corner doskočio je nemogućnosti putovanja te je iskoristio prednosti digitalnih tehnologija kroz niz različitih kraćih projekata koji uključuju učenike na vrlo aktivan način, pružajući im mogućnost upoznavanja vršnjaka iz drugih zemalja s kojima surađuju u raznim aktivnostima, naravno komunicirajući na engleskom jeziku. Projekti su različitih formata i trajanja, a sudjelovanje financiraju roditelji učenika koji su prepoznali vrijednost ovakvih aktivnosti. Participacija se kreće od 50 do 100 kuna, ovisno o složenosti i trajanju projekta.

„Prvi u nizu projekata u kojima će sudjelovati učenici trećih razreda gimnazije uključuje predstavljanje zemalja iz kojih dolaze učenici na način da svaki učenik priprema svojevrsnu kapsulu s tradicionalnim proizvodima svoje zemlje te ju šalje drugom učeniku u neku drugu zemlju, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera. Svatko od njih također prima jednu takvu kapsulu upotpunjenu pismom te videom učenika.
Učenici prvih razreda gimnazije odabrali su projekt u kojemu s vršnjacima iz drugih zemalja komuniciraju na engleskom jeziku o jednom hobiju ili interesu koji im je zajednički.
Cilj ovoga i ostalih projekata je potaknuti učenike na stvaranje kontakata s vršnjacima iz drugih zemalja radeći na razumijevanju drugačijih kultura kroz zajedničke interese“ – istaknula je koordinatorica ovog međunarodnog projekta, profesorica Sanja Špoljarić.
(mf/Izvor: SŠ Marka Marulića Slatina)


 

 

Related Articles

Back to top button
Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org