DAN GRADA SLATINEDOGAĐANJAFOTO GALERIJEKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

„Vigor“ dodatno podigao temperaturu

Jučerašnjim programom nastavljena je proslava Dana grada Slatina i 723. obljetnice prvog pisanog spomena imena grada Slatine.

Nakon jutarnje budnice i poslijepodnevnog sportskog dijela programa, navečer je uslijedio još jedan koncert. Jučer navečer pozornica je pripala osječkom zabavnom bendu „Vigor“, baš kao što su to i htjeli slušatelji Radio Slatine, izjasnivši se tako i u anketi koju je naš radio i proveo putem Facebook-a da bismo kao organizatori Slatinskog ljeta doveli one koje bi naši sugrađani htjeli čuti i vidjeti.

Posjetitelja je ovoga puta bilo više oko pozornice nego u samom ograđenom prostoru ispred pozornice, a u koji se moglo ući, s obzirom na epidemiološku situaciju, nakon provjere temperature i popunjavanja evidencijske liste, za što su i večeras bili zaduženi redari iz slatinske Udruge HVIDRA.

Terase obližnjih kafića bile su popunjene, a mirisi gastronomskih delicija mamili su sa svih strana.

Skupina Vigor, a pogotovo pjevač grupe Mario Roth, veliki je miljenik publike pa je euforija koju je izazvao svojim penjanjem na pozornicu bila i više nego očekivana. Njihove pjesme rado su slušane i nema pjesme kojoj publika ne zna riječi, tako je bilo večeras i u Slatini. Pjevalo se s dušom i punoga glasa.

„Vigor „bilježi brojne glazbene suradnje s glazbenicima istoga glazbenoga žanra. Jedan od glazbenih dueta im je i s Lidijom Bačić koja je otvorila ovogodišnje „Slatinsko ljeto“. Jučer navečer nije bila u Slatini ali bez obzira na to Mario Roth uspješno je izveo njihovu pjesmu „Vino rumeno“. Lidiju iliti Lille zamijenio je jedan od kolega iz benda a da bi bio što vjerodostojniji poslužio se perikom izazvavši salve smijeha ali ne zbog kvalitete pjevanja nego šaljivom gestikulacijom izvodivši je zajedno s Mariom Rothom.

U veselom raspoloženju Vigor je nizao svoje hitove, a zapjevao je i poneke hitove drugih pjevača poput Halidove„Taman je“.

Vigor je otpjevao i svoju najnoviju pjesmu“ Naša noć“ koja je izašla krajem srpnja.

Jedina obaveza koju kao bend imamo isključivo je obaveza prema našoj vjernoj publici koja je od nas navikla svako ljeto dobiti novu pjesmu za ples i urnebes. I mi poštujemo tu našu međusobnu tradiciju. Sve što radimo postigli smo sami, borimo se kako znamo i umijemo, a jedino mjerilo je uzvraćena ljubav publike. Sve ostalo su trikovi koji ti dugoročno ništa dobro ne mogu donijeti – rekao je pjevač Mario Roth u jednom od intervjua. Upravo Mariova neposredna karizma kao i neiscrpna energija na pozornici bile su neizostavne i na jučerašnjem koncertu „u srcu“ Slatine.

Kao predgrupu osječkom „Vigoru“, i večeras smo imali prilike slušati odličnu virovitičku “Enigmu“, koja je fino zagrijala publiku.

Današnja, treća glazbena večer, a ujedno i posljednja u nizu biti će tamburaška. Na pozornicu će se popeti velika zvijezda tamburaške glazbe Stjepan Jeršek Štef. Večerašnjim koncertom s početkom u 20 sati, a koji nam također kao i prethodna dva ,poklanjaju organizatori Grad Slatina, Slatinski informativni centar i Turistička zajednica grada Slatine u povodu proslave Dana Grada, biti će i zatvoreno ovogodišnje „Slatinsko ljeto“.

(Tekst i Foto:Tea Kiš Slačanac)Još malo fotografija! Potpisuje ih Robert Turkalj.

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button