NASLOVNICAŽUPANIJA

VIDRA prijavila sedam projekata za energetsku obnovu, obnovit će se škole i dječji vrtići u: Slatini, Virovitici, Voćinu i Pitomači ukupne vrijednosti 19 milijuna kuna

Virovitičko-podravska županija je jedna od rijetkih hrvatskih županija koja kontinuirano ulaže u odgojno-obrazovne ustanove i sustav obrazovanja općenito. Zahvaljujući inovativnom razmišljanju vodstva županije, uz vlastita sredstva i potporu EU fondova, Virovitičko-podravsku županiju svrstavaju u rekordere po broju izgrađenih i obnovljenih školskih objekata u Hrvatskoj.

Kako je u novije vrijeme sve snažniji naglasak na održivom razvoju, zaštiti okoliša i korištenju obnovljivih izvora energije, tako i Virovitičko-podravska županija i općine nastavljaju ulaganje u odgojno-obrazovne institucije i u energetsku učinkovitost.

Nakon prijave preko trideset projekata na pilot projekt Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenje 4c.1.2, VIDRA – Agencija za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije uspješno je prijavila sedam novih projekata na Poziv Energetska obnova zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja ukupne vrijednosti 18.928.077,86 kuna. Na ovaj Poziv prijavljena je energetska obnova zgrada četiri škole (Srednja škola Marka Marulića Slatina, Osnovna škola Eugena Kumičića Slatina, Gimnazija Petra Preradovića Virovitica, Osnovna škola Voćin) i tri dječja vrtića (Dječji vrtić Jelenko Voćin, Dječji vrtić Zeko Slatina, Dječji vrtić Potočnica Pitomača). Ulaganjem u odgojno-obrazovnu infrastrukturu poboljšat će se uvjeti školovanja djece i rada odgajatelja i učitelja što samo može doprinijeti povećanom radu i zalaganju jednih i drugih te povećanoj energetskoj učinkovitosti. (www.ravidra.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button