Home / NASLOVNICA / Veterani vojne policije VPŽ u Busovači i Stolcu odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Veterani vojne policije VPŽ u Busovači i Stolcu odali počast poginulim hrvatskim braniteljima

Na Busovačkim stajama, u organizaciji Udruga proisteklih iz Domovinskog rata u suradnji s Općinom Busovača, u subotu 15. lipnja polaganjem vijenca kod spomen obilježja i svetom misom zadušnicom, obilježena je 26. obljetnica stradanja pripadnika humanitarnog konvoja života za Lašvansku dolinu.
Svečanosti je između ostalih prisustvovalo i izaslanstvo HVO-a, kao i predstavnici Udruge veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije, te Veterana vojne policije iz Zadra koji su tom prigodom odali počast poginulim pripadnicima HVO-a i civilima iz pratnje konvoja.

Ratne 1993. godine, pripadnici Armije BiH iz zasjede na mjestu Busovačke staje mučki su ubili 18, a teže ranili preko 20 pripadnika HVO-a i civila iz pratnje konvoja. Konvoji samarice su planinskim vrletima po nepristupačnom terenu uz veliki rizik opskrbljivali hranom, opremom i drugim materijalnim sredstvima, mještane i hrvatske branitelje potpuno opkoljene Lašvanske doline.

Članovi Udruge veterana vojne  policije u poslijepodnevnim satima boravili su u Stolcu na 27. obljetnici osnivanja Vojne policije Stolac, na svetoj misi, a potom i na pogrebu uglednog pripadnika Udruge veterana vojne policije.
Paljenjem svijeća odali su počast svim poginulim i preminulim braniteljima i pripadnicima vojne policije. Ujedno je održan i radni sastanak Zajednice udruga veterana vojne policije RH na kojemu se razgovaralo o planovima u daljnjem radu Zajednice.
U nedjelju 17. lipnja članovi Udruge veterana vojne policije VPŽ svoje su hodočašće završili posjetom Međugorju gdje su prisustvovali misnom slavlju u spomen na sve poginule i preminule branitelje kojima su odali počast paljenjem svijeća.(Mihaela Feldi/Foto: UVVP VPŽ)

x

Check Also

13. prosinca u Voćinu 11. hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije „Gospi Voćinskoj“

U petak, 13. prosinca ove godine u svetištu „Gospe Voćinske” u Voćinu održat će se ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org