DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Veterani vojne policije VPŽ i Grad Slatina ugostili predstavnike Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata RH

Udruga veterana vojne policije Virovitičko-podravske županije u prigodi obilježavanja Dana grada Slatine i Dana Virovitičko-podravske županije ugostila je predstavnike Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Josipom Adžićem koji je ujedno i predsjednik Udruge veterana vojne policije Zadarske županije.

Dopredsjednik Zajednice i predsjednik županijske Udruge veterana vojne policije Dražen Zelenka koji tu dužnost obnaša od veljače ove godine, te tajnik i blagajnik udruge Damir Veger, u ime domaćinske udruge poveli su goste u obilazak Slatine u sklopu kojega su posjetili i Gradsku upravu Grada Slatine.
Srdačnu dobrodošlicu zaželio im je gradonačelnik Denis Ostrošić u pratnji pročelnika Stručne službe Krunoslava Šaraboka, te na tragu višegodišnje izuzetne suradnje s Veteranima vojne policije VPŽ uručio njihovom predsjedniku donaciju u vrijednosti 5.000 kuna, odnosno majice u kojima će na raznim susretima diljem Hrvatske i šire, članovi udruge pronositi ime Slatine i naše županije na nivou cijele Zajednice udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Republike Hrvatske.

– Meni je drago da Udruga veterana vojne policije djeluje i u gradu Slatini i na nivou županije, a prije svega kao zajednica na području cijele Hrvatske, stoga Grad Slatina iz svojih skromnih sredstava izdvaja koliko god može kao potporu radu, ne samo njihove nego i svih braniteljskih udruga na području grada Slatine i županije.
Grad Slatina na ovim prostorima zasigurno najviše izdvaja za branitelje i braniteljske udruge, kao i za vatrogastvo jer to su ljudi koji su nas zadužili i koji su nam i danas uvijek na raspolaganju, – rekao je gradonačelnik Ostrošić te istaknuo kako je ova donacija još jedan doprinos da ta suradnja bude i dalje kvalitetna.

Tijekom ovog susreta domaćini i gosti razmijenili su razna iskustva i informacije, između ostaloga i o koronavirusu, trenutno najaktualnijoj temi koja je zadesila cijeli svijet te stopirala brojne aktivnosti ove godine.
U iščekivanju boljih vremena i nadi daljnje suradnje, na ovoj donaciji Gradu Slatini i gradonačelniku Ostrošiću zahvalio se predsjednik Zajednice udruga veterana vojne policije Josip Adžić koji je tom prigodom istaknuo kako se u Slatini osjeća kao doma te svim žiteljima Virovitičko-podravske županije čestitao Dan županije, kao i Slatinčanima 723. rođendan njihovog grada, a zahvalama i čestitkama pridružio se i Dražen Zelenka u ime svoje udruge.

Susret je završio odavanjem počasti poginulim hrvatskim braniteljima polaganjem lampiona ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade gdje im se pridružio i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button