DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

Veterani vojne policije iz Domovinskog rata VPŽ održali godišnju skupštinu

Danas je u Lovačkom domu u Kapincima svoju redovnu godišnju skupštinu održala Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije.

Na samome početku, nakon intoniranja hrvatske himne, minutom šutnje je odana počast svim poginulim, umrlim i nestalim pripadnicima vojne policije kao i svim hrvatskim braniteljima. Nakon toga je skupštinu službeno otvorio predsjednik Dražen Zelenka koji je pozdravio sve nazočne članove i cijenjene goste, među kojima su bili pročelnik Stručne službe Grada Slatine Krunoslav Šarabok, načelnik općine Sopje Berislav Androš, direktor Turističke zajednice Grada Slatine Jurica Bosak, direktor SIC-a Robert Turkalj, Dragan Lacković kao izaslanik predsjednika ZUiČ HVIDR-a VPŽ Mate Bubaša, predsjednik UHDDR-a Slatina Ozren Rastija i predsjednik Lovačke udruge “Fazan” Sopje-Kapinci Ivan Šantak.

Nakon izbora radnog predsjedništva, uslijedilo je izglasavanje dnevnog reda skupštine.

Izvješće o radu u ime predsjednika iznio je tajnik udruge prof. Alen Đurasek koji je podsjetio na sve što je udruga odradila i na čemu je radila protekle godine:
– Obilježavanje memorijala pogibije poginulih pripadnika vojne policije, posjet Maslenici i Vukovaru, podrška prijateljskim udrugama u njihovim aktivnostima (fišijada, čobanijada, obljetnice i memorijali), – rezimirao je Đurasek.

Financijsko izvješće je podnio blagajnik Damir Veger. Sva podnesena izvješća, kao i plan rada za 2023. godinu, su jednoglasno usvojena.
 
U svom govoru obratio se i predsjednik Dražen Zelenka koji je u posebno emotivnom govoru iskazao zadovoljstvo u aktivnostima svih članova u svim projektima, kao i zajedništvo koje vlada u udruzi.
– Živimo u ovom gradu i želimo da ovaj grad napreduje u svim segmentima, ali posebno naglašavam da će podršku nas i bratskih udruga imati samo oni koji poštuju one koji su ovu državu i ovaj grad branili svojom krvlju, – rekao je Zelenka.
 

U udruzi su naglasili kako će i dalje nastaviti obilježavati datume koji sjećaju na Domovinski rat i obljetnice poginulih hrvatskih branitelja jer ni mi danas, niti generacije koje dolaze, ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu koju su dali za Republiku Hrvatsku.

Nakon redovne izvještajne skupštine nastavljeno je druženje članova i gostiju.

(Tekst: Nikolina Mažar/Foto: Robert Turkalj)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button