NASLOVNICAUDRUGE

Veterani vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije održali godišnju skupštinu

Proteklog vikenda svoju redovnu godišnju skupštinu održala je Udruga veterana vojne policije iz Domovinskog rata Virovitičko-podravske županije koju je pozdravnim riječima otvorio predsjednik iste Dražen Zelenka te je nakon izbora radnih tijela skupštine nastavio s vođenjem skupštine u funkciji predsjednika radnog predsjedništva u koje su kao članovi izabrani Alen Đurasek i Dragan Matijević, a za zapisničara Miroslav Semak.

Uslijedilo je izvješće verifikacijske komisije koje je podnio Damir Veger te konstatirao da je od ukupno 26 članova na skupštini nazočno njih 16.
Izvješće je jednoglasno prihvaćeno kao i Poslovnik o radu nakon čega su dosadašnji članovi Suda časti UVVPDR VPŽ Josip Grgurić i Goran Šoltić razriješeni dužnosti te su u isti imenovani Siniša Košutić i Dragan Lacković.

Potom je predsjednik Dražen Zelenka podnio iscrpno izvješće o radu Udruge u 2021. godini, dok je financijsko izvješće podnio blagajnik Damir Veger. Uslijedilo je izvješće Nadzornog odbora koje je podnio Vlado Granjaš, te Izvješće Suda časti koje je iznio Tomislav Milošević.

Sva su izvješća usvojena jednoglasno, te je uz čestitke novoizabranim članovima Suda časti UVVPDR VPŽ, predsjednik Zelenka u nastavku skupštine iznio plan i program rada Udruge za 2022. godinu.
Cijela njegova provedba, kako je istaknuo, ovisit će o epidemiološkoj slici u RH u narednom periodu.

– Neće se izostaviti niti jedan datum koji obilježava sjećanje na Domovinski rat, niti jedna obljetnica naših poginulih hrvatskih branitelja, jer ni mi danas, niti generacije koje dolaze, ne smijemo zaboraviti njihovu žrtvu koju su dali, te u temelje slobodne Republike Hrvatske utkali svoje živote, – naglasio je Zelenka koji je nakon usvajanja plana rada i financijskog plana za ovu godinu prenio pozdrave i riječi podrške članovima Udruge veterana vojne policije VPŽ koje su im uputili predsjednik ZUiČ HVIDR-a VPŽ i predsjednik županijskog Odbora za hrvatske branitelje Mato Bubaš, te zamjenik gradonačelnika Grada Slatine Ilija Nikolić.

(M. Feldi/Izvor: UVVP VPŽ/Foto: Arhivske fotografije Radio Slatina)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button