DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

”Veselim satom” u novom prostoru Društvo Naša djeca otvorilo novo poglavlje

Danas (21. svibanj) je svečano otvoren novi prostor Društva Naša djeca Slatina.

Naime, nedavno je Grad Slatina dao na korištenje društvu koje godinama u našem gradu skrbi za najmlađe potpuno novi prostor u zgradi 2 Posjetiteljsko-interpretacijskog EPIcentra Sekvoja.

Članice društva predvođene predsjednicom Ivanom Strupar itekako su se ozbiljno uhvatile posla kako bi taj prostor što prije došao u funkciju, a konačne rezultate tog uređenja vidjeli smo danas na maloj prigodnoj svečanosti koju je svojim dolaskom uveličao i gradonačelnik Denis Ostrošić. Gradonačelniku je i pripala čast da svečano otvori ovaj uistinu prekrasan i dječjim potrebama itekako   funkcionalno uređen prostor. Uz riječi zahvale gradonačelniku i Gradu Slatini na izuzetnoj potpori pri svim aktivnostima i radu društva, naravno da je predsjednica Strupar iskoristila i ovu prigodu da u ime sve djece, njihovih roditelja, članica društva i u svoje osobno ime izrazi veliko zadovoljstvo što su dobili jedan ovako lijep, funkcionalan i adekvatan prostor, u kojem će s još većim entuzijazmom prionuti daljnjim, ali i nekim novim aktivnostima. Jedna od tih prepoznatljivih aktivnosti je i Dječji kutak ”Veseli sat” kojeg je djeci na pune dvije uskratila korona. Zato je danas s ovim otvorenjem novog prostora, nakon kraćeg programa prožetog recitacijom i plesom najmlađih, simbolično stigao i povratak Veselog sata. Zadovoljstvo klinaca bilo je nemjerljivo, a kako i ne bi bilo kada je sve potrebno za nesputanu igru bilo tu. I igračke, i napuhanci, i dobro društvo, sokići i grickalice, i naravno tete iz društva i mame i tate koji su uvijek tu da igra prođe u veselju i slozi. Igre je bilo i prije, ali još nikad u ovakvom prekrasnom zelenom cvjetnom ambijentu pod krošnjama jedinstvene slatinske Sekvoje. ”Veseli sat” namijenjen je djeci od jedne do sedam godina starosti i održavat će se svake subote od 10 do 11 sati, a kako kažu članice Društva, na njega su i dobrodošla i sva ostala djeca koja će kroz igru i druženje, ali i razne edukativne radionice, imati priliku i puno toga novoga naučiti.  

Društvo Naša djeca Slatina na slatinskom je nebu već dugih 70 godina. Taj podatak, otvarajući nove prostore, posebno je naglasio gradonačelnik Ostrošić iskoristivši priliku zahvaliti svima onima koji su od tih početnih dana pa sve do danas na bilo koji način sudjelovali i radili u ovom društvu koje nesebično skrbi za potrebe najmlađih našeg grada. ”Društvo Naša djeca je svih tih godina odgojilo nebrojeno djece , a mi smo tu da im i dalje pomognemo na tom putu. Naš i moj zadatak je i dalje raditi na povratku mladih obitelji, a ovo današnje otvorenje i oživljavanje ovog prekrasnog prostora dječjim smijehom i veseljem samo je jedna mala kockica te velike slagalice koju ćemo zajednički, na zadovoljstvo naše cjelokupne zajednice, nastaviti slagati iz dana u dan.” – rekao je gradonačelnik Ostrošić.

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button