DOGAĐANJAKULTURA I OBRAZOVANJENASLOVNICA

VESELE VIJESTI IZ PUČKOG OTVORENOG UČILIŠTA SLATINA: Slatinsko kino dobilo novo roll motorizirano platno

Na natječaj Ministarstva kulture Javne potrebe u kulturi, Programi gradnje, rekonstrukcije i opremanje kulturne infrastrukture 2020. godine Pučko otvoreno učilište Slatina javilo se s projektom „Kino za sve generacije“ za programsku djelatnost digitalizacija i opremanje kinoprikazivačke infrastrukture. Od traženih 400.000,00 kn, Pučko otvoreno učilište Slatina dobilo je 300.000,00 kn. Projekt je vrijedan 436.871,25 kn, a Grad Slatina osigurao je 50.000,00 kn. Ostatak sredstava osiguralo je POU Slatina iz vlastitih sredstava.

– Naše je kino jedini kinematograf na području Virovitičko-podravske županije koji radi više od 100 godina (uz vrlo kratke prekide za vrijeme Domovinskog rata) te ima dvije kinodvorane, a broj posjetitelja kina raste iz dana u dan, unatoč ovoj covid pandemiji, istaknula je ravnateljica Danijela Fabric Fabijanac te dodala:

– Organiziramo brojne događaje i njegujemo hrvatski i europski film.
Od 1. siječnja 2019. godine postali smo član najznačajnije mreže europskih nezavisnih kina EUROPA CINEMAS. Organizirali smo četvrti Zimski sajam filma – dvodnevno okupljanje članova Kino mreže, distributera i ostalih filmskih profesionalaca. „Kino pod zvijezdama“ projekt je koji provodimo već sedam godina, rekla je ravnateljica te istaknula ostale filmske programe koje slatinsko kino provodi:

– Dani smijeha u Kino Mreži,
– Ženijalni vikend,
-Sjećanje na domovinski rat,
-ZFF,
-Rendez-Vous au Cinema!,
-Svjetski dan audiovizualne baštine u kinu Slatina, 
-Dan sjećanja na Vukovar,
-Dani medijske kulture,
-Blagdani u kinu.

– Ovim smo se projektom „ponovili“ u DCP projektora za Art dvoranu koji će zadovoljiti našu zahtjevniju publiku, čim epidemiološke prilike dozvole. Ovih božićnih blagdana publika će imati priliku na novom roll motoriziranom platnu 9*5 u našoj Velikoj dvorani pratiti najnovije filmske hitove, a koje je, usporedbe radi za 3m veće od prijašnjega.
S obzirom da je ovaj zahvat malo veći, nastavak uljepšavanja naše dvorane, nastavit će se i u 2022. godini. Naime, u planu nam je obući konstrukciju platna te izmijeniti dotrajalu rasvjetu na pozornici. Planova je puno i veselimo se svakoj promjeni u kojoj ćemo uživati s našom publikom, – zaključila je ravnateljica POU Slatina Danijela Fabric Fabijanac.
(mf, POU Slatina/Foto: POU Slatina, Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button