DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Veronika Vilk izabrana za najuspješniju mladu sportašicu, dobila je prestižnu nagradu ‘Dražen Petrović‘

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) već 17 godina dodjeljuje prestižnu nagradu “Dražen Petrović”. Danas je ta čast pripala ponosnoj Slatinčanki Veroniki Vilk, europskoj i svjetskoj prvakinji u hrvanju!

Osim Veronike, nagrade su pripale i drugim iznimnim sportašima, osvojili su ih tenisač Dino Prižmić, sportski par Matej Nevešćanin i David Ledinski te odbojkaške kadetkinje i rukometni juniori laureati su glavnih kategorija, a juniori Hajduka dobitnici posebnog priznanja nagrade “Dražen Petrović”.

Sportašica koja je sa 16 godina konkurirala i za naslov najveće nade hrvatskog sporta, hrvačica Veronika Vilk, povijesnim je naslovima svjetske i europske prvakinje jednoglasno izabrana za najuspješniju mladu sportašicu.

Tradicionalno, nagradu joj je uručila Biserka Petrović, uz poruku “da bi Dražen bio itekako ponosan na hrvatsku sportsku mladost koja iz godine u godine ostvaruje tako sjajne rezultate.”

Osim premijerne dodjele posebnog priznanja, ovogodišnji HOO-ov izbor najuspješnijih mladih sportaša i sportaša do 20 godina te najperspektivnijih do 16 godina imao je još jednu posebnost – nije održan u Muzejsko-memorijalnom centru „Dražen Petrović“, nego u zagrebačkom Cinestaru Kaptol, i to s razlogom – kao uvertira u dodjelu nagrada poslužio je dokumentarni film “Naš mali“ autorice Ivane Guberine i scenarista Ivice Poljička.

Film o životu i karijeri Dražena Petrovića najprije apostrofira šibenske početke “košarkaškog Mozarta“, a potom sublimira njegove zvjezdane trenutke iz Cibone, madridskog Reala, NBA lige te iz nastupa za državnu reprezentaciju.

nm (Izvor: fightsite.hr)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button