NASLOVNICAOD SVEGA POMALO

Vera Ladović s brojnom obitelji proslavila 90. rođendan

U svojoj obiteljskoj kući u Vinogradskoj ulici u Novoj Bukovici Drago Ladović danas je uz pomoć brojne obitelji organizirao svojoj majci Veri, proslavu 90. rođendana. Na ovaj veliki jubilej okupila se gotovo cijela obitelj s majčine strane, njih 60-ak iz Nove Bukovice, Sirača, Našičke Breznice, Slatine…

Kako doznajemo Vera Ladović rođena Krajačić, rođena je 4. svibnja 1929. godine u Maloj Gorici, na području današnjeg Samobora. Kada joj je bilo 12 godina, kao i brojne druge i njezina je obitelj kolonizirana iz Prigorja u Slavoniju, te se nastanjuju u tadašnji Petrovac, a današnji Borik gdje su živjeli do kraja 2. svjetskog rata.

1945. godine prebačeni su u stare njemačke kuće u Novoj Bukovici gdje su ostali do današnjeg dana. U toj kući danas živi njezin brat Franjo Krajačić.

1949. godine udala se za Pavu Ladovića koji je prošao isti put kao i Vera budući je bio rodom iz susjednog mjesta Kerestinca, tako da su se poznavali još iz djetinjstva, a svoju ljubav pronašli u Novoj Bukovici gdje su zasnovali obitelj i dobili petero djece, od 1950. do ’52. svake godine po jednu kćer, Zlatu, Maricu i Katicu, potom sinove, ’59. Dragu i ’70. Vinka.

Pavo je preminuo ’85. godine, tako da je Vera udovica već punih 35 godina, a da je ostao živ na ovogodišnje Valentinovo bi proslavili 70 godina braka.

Danas od svoje petero djece Vera ima 9-ero unučadi, 10-ero praunučadi, a na putu je i šukun unuče.

– Iako je znala da ćemo organizirati proslavu njezinog rođendana, iznenadilo ju je ovakvo brojno okupljanje obitelji, sve je to jako emotivno prihvatila, ali suze su svakako bile radosnice, – istaknuo je Drago Ladović te dodao kako se jako razveselila vidjeti braću i sestre i njihove obitelji jer je od njih osmero samo četvero živih i svi su danas došli zajednički proslaviti njezin dan i prisjetiti se uglavnom lijepih dana koje su zajedno proživjeli.

Svi su joj zaželjeli još puno godina u zdravlju i sreći, jer i u 90-toj godini osim na križobolju i bolove u kuku Vera se ne žali puno. Više ne obavlja kućanske poslove u kojima ju je zamijenila snaha, ali i dalje ne posustaje te uživa biti vani gdje još uvijek brine o dvorištu, hrani svoje koke i druge životinje, a kada se nema što drugo raditi rado se bavi pletenjem.
Iako je jedna je od najstarijih mještanki u Novoj Bukovici jer od nje je starija samo jedna osoba u mjestu i dalje je redovito svake nedjelje na svetoj misi u crkvi gdje su joj župljani također poželjeli puno Božjeg blagoslova u brojnim danima koji su pred njom.
(Mihaela Feldi/Foto: Robert Turkalj)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button