DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Velikim preokretom mladi Brođani zaustavili Slatinu

Juniori MNK Slatina danas (25.11.) su propustili posljednju šansu da se nađu među četiri prvoplasirana kluba lige te da tako uđu u doigravanje za prvaka lige. Tu šansu u završnici utakmice oteli su im mladići iz Slavonskog Broda.

Zato su kadeti Slatine ušli među posljednja četiri. I oni su danas trebali igrati svoju redovnu utakmicu no gosti iz Nove Gradiške nisu doputovali u Slatinu.

A počelo je kao u bajci. Cader je već u 3. minuti doveo Slatinu u prednost da bi u 10. minut prednost nakon jednog nesporazuma u gostujućim redovima poduplao Mudri. Inače gledali smo vrlo dobru utakmicu gdje je Slatina plijenila odgovornom discipliniranom igrom dok su gosti nešto otvorenije vrebali iz svih mogućih pozicija zagorčati život svojim domaćinima.

Ta slatinska obrambena faza nije učinila krivog koraka sve do 21. minute kada ju je vješto praktički sa zemlje prvi put na utakmici poljuljao lijepim golom Jerković. Praktički u istoj minuti odlučnom naletu Slatinčana čim su krenuli s centra nisu se mogli oduprijeti Brođani pa Tutić ponovno odvodi svoju momčad na plus dva. Nakon nekoliko neiskorištenih prigoda domaćina da možda i riješi utakmicu stigla je nova kazna iz munjevite kontre i gola Petrovića za spuštanje prednosti na samo minus jedan. Do 30. minute vratar Slatine Lukaček bio je na visini zadatka, a onda je i njemu popustila koncentracija i uporni gosti dolaze do izjednačenja. Konačna nagrada za veliko htijenje i želju koju su pokazali u nastavku u borbi za totalni preokret mladim je Brođanima stigla u 33. minuti kada svoj drugi gol na utakmici postiže Jerković.

  1. HMNL istok – juniori

7.kolo

SLATINA      3

BROD 035   4

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 80. Suci: Ličinić i Gobac. Strijelci: 1:0 – Cader, 2:0 – Mudri (10), 2:1 – Jerković (21), 3:1 – Tutić (21), 3:2 – Petrović (29), 3:3 – Lukaček (30-ag.), 3:4 – Jerković

SLATINA: Lukaček, Tutić, Ljekaj, Novaković, Mudri, Eršegović, Tunić, Gorički, Cader, Rastović, Pelikan, Šabić. Trener: Marko Novaković

BROD 035: Pavlinović, Jerković, Fligić, Olujević, Petrović, Kruljac, Ružić, Gusak. Trener: Almedin Bundavica

 

Damir Jukić

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button