NAJAVE DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Velika biciklistička utrka ove subote u Slatini

Ove subote u Slatini će se u organizaciji Biciklističkog kluba Slatina održati biciklistički maraton utrka imena “XCM Javorica”. Utrka je dio redovnog kalendara Slavonske brdsko biciklističke lige i na nju dolaze predstavnici praktički svih klubova iz Slavonije, ali i iz bliže regije.

Za razliku od prošlogodišnjih izdanja utrke, ova će start i cilj, i naravno mjesto okupljanja, imati u Potočanima odnosno Potočanskom rekreacijskom centru. Inače, utrka će početi u 11 sati. Organizatori su pripremili dvije dionice staze. Kraću od 35 i dugu od 50 kilometara. Pripreme tih dionica kroz slatinsku prirodu nisu bilo nimalo lake, no kako doznajemo svi su ti šumski putići spremni, očišćeni i ušminkani kako bi brojni posjetitelji odnosno biciklisti i njihova pratnja mogli iz Slatine ponijeti samo najljepše uspomene. Ta staza inače ide šumom iznad Potočana prema poligonu, a zatim potočanskim grebenom u smjeru Popišanca gdje prelazi županijsku cestu gdje će policija poradi sigurnosti sudionika između 11 i 14 sati kontrolirati promet. Staza se zatim kroz šumu spušta prema Javorici te se nastavlja ponovno kroz šumu prema Bunariću. Slijedi uspon na vis u smjeru Golenića te povratak makadamskim putem zaleđem Ivanbrijega…

Brojni sponzori uskočili su u pomoć slatinskim biciklistima kako bi događaj protekao na zavidnoj razini, a naravno da su veliku podršku i vjetar u leđa dobili i od Grada Slatine i Hrvatskih šuma.

dj

 

A kako izgleda vožnja brdskim biciklom po jednoj od tih lijepo uređenih staza pogledajte video…

 

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button