DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

Velika biciklistička utrka ”Javorica” ove godine 11. rujna

U petak 11. ožujka u restoranu Pinta održana je redovna izvještajna skupština Biciklističkog kluba Slatina. Skupština je ujedno bila izbornog karaktera pa su članovi birali novo predsjedništvo. Tako je za predsjednika jednoglasno izabran Damir Veger, a za potpredsjednika Krunoslav Huber. Dužnost tajnika i dalje će obnašati Dražen Jagić, a za preostala dva člana predsjedništva izabrani su Tomislav Slačanac i Damir Jukić.

U planu kluba za ovu godinu je aktivno sudjelovati u natjecanju Slavonske brdsko biciklističke lige. Najveće nade u tom natjecanju u klubu polažu u mladog Davida Tereka koji će se i ove sezone natjecati u jakoj kategoriji kadeta. Osim spomenutog talentiranog mladića iz Miljevaca, ostale mlade na području Slatine baš i previše ne zanima ozbiljnije bavljenje biciklizmom koji uključuje cross country utrke i maratone već su svi manje-više ”zagrijani” samo za atraktivnije, ali i prilično opasnije discipline poput downhilla i endura.

Naravno, ukoliko se na obzoru pojavi netko mlađi sa izraženom željom i zanimanjem za sudjelovanjem u natjecanju SBBL, a čija će se prva od osam utrka održati u travnju, u klubu su ga spremni dočekati široko raširenih ruku. A jedna od tih osam utrka lige održat će se baš kao i prošle godine na slatinskoj Javorici. Upravo je taj veliki događaj bio na dnevnom redu skupštine te je opći zaključak da je utrka što se tiče dojmova sudionika i čelništva lige i više nego uspješno odrađena. Posebne zahvale za to iz kluba su uputili Turističkoj zajednici  Slatine  koja i za ovogodišnju utrku, koja joj zauzima posebno mjesto u kalendaru s obzirom na izvrsnu promociju Slatine i njezinog prirodnog okruženja kao poželjne turističke destinacije, ima velike planove. Inače ovogodišnja utrka XC Javorica ove će se godine održati 11. rujna.

dj

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button