NASLOVNICAUDRUGE

Velik broj gostiju na skupštini bakićkih dragovoljaca

Jučer je u Bakiću u prostorima vatrogasnog doma održana redovna godišnja skupština Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata ogranka Bakić. Skupštini ove mlade braniteljske  udruge osnovane prije godinu dana, koja inače broji 75 članova, prisustvovao je velik broj gostiju, mahom predstavnika braniteljskih udruga sa šireg slatinskog područja, a također osim županijskih, gradskih, predstavnika ostalih udruga, skupštinu je u statusu gosta posjetio i ratni zapovjednik 136.slatinske brigade Josip Černi.

Iz temeljitog izvješća predsjednika bakićkih dragovoljaca Ivice Pavina doznali smo da su članovi udruge imali sadržajno bogatu godinu. Osim što su redovito sudjelovali na brojnim natjecanjima, okupljali su se na radnim akcijama, ali i putovali na obilježavanja značajnih događaja iz Domovinskog rata kao i na susrete branitelja  što će im i dalje, uz promicanje vrijednosti Domovinskog rata,  biti jedan od primarnih zadataka . Od strane predsjednika Pavina svi gosti dobili su mjesto, vrijeme i  čast da se obrate nazočnima. Tako su između ostalih riječ imali predsjednik gradske organizacije UHDDR  Željko Kolinger, predsjednik županijske Hvidre Mato Bubaš, gradski pročelnik Marin Kokorić, predsjednik županijske skupštine Miran Janečić, a u tim obraćanjima mahom su prevladavale riječi ponos, domovina, prkos, i zajedništvo, posebice ono kakvo je pokazano sinoć ovim uistinu masovnim  okupljanjem starih ratnih drugova u dvorani bakićkog vatrogasnog doma. Posebice je emotivno bilo obraćanje domaćeg čovjeka ratnog zapovjednika Josipa Černija na koncu pozdravljeno velikim toplim iskrenim aplauzom od strane brojnih gostiju i članova skupštine.

Potkraj radnog dijela skupštine zahvalnice za pomoć i podršku radu ogranka dobili su DVD Bakić, LU Zec Bakić, ŠRU Šaran i novinar Dragutin Fišli. Također na vlastiti zahtjev Željko Kokorić više neće obavljati dužnost tajnika udruge pa je ta dužnost nakon javnog glasovanja povjerena Ivanu Grahovcu.
(dj/Foto: Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button