DOGAĐANJANASLOVNICAOPĆINEŽUPANIJA

Vedran Runje je „čovjek za visine“:

Njegovi projekti „na tlu osvajaju“ nagrade, a u Čađavici postavlja hangar za zrakoplove

Ravnatelj Industrijsko-obrtničke škole Slatina, Mladen Graovac, sretan je čovjek kad u “svojoj momčadi” ima takvog igrača…

Kad se izrađivala pametna klupa, tu je bio jedan čovjek. Kad se radilo na CNC-e praktikumu, opet je u glavnoj roli bio „on“. Kad se izrađivao „dijagnostički pisoar“, koji može „detektirati karcinom“, za što je dobivena nagrada HUP-a, opet je njegovo ime bilo „tu“. Kad su prošle godine izrađivali zaštitne vizire, njegovi inicijali su opet bili „ovdje“. 2019. godine dobio je „Povelju zahvalnosti Virovitičko-podravske županije“. On je učitelj u Industrijsko-obrtničkoj školi Slatina, uvijek inovativan i kreativan. Uvijek „tu“.
On se zove Vedran Runje i uz svoje ime veže još jednu zanimljivost. Vedran je pilot. U Čađavici je postavio hangar, zrakoplov ima od prije. Općina Čađavica i načelnik Mirko Rončević, dala mu je punu podršku u ovom projektu, čime Čađavica dobiva uzletno sletnu stazu.

– Staza je u vlasništvu općine, no mi je Vedranu dajemo na korištenje – naglasio je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.

Vedran je pilot već 12 godina. Do sada su njegovi zrakoplovi bili u Daruvaru i Vinkovcima, a sada će Jet Fox model 97, stanovati u Virovitičko-podravskoj županiji – u Čađavici.

– Planiram ovaj tjedan završiti hangar i potom preletjeti – naglašava Vedran.

Zanimljivo, svoje zrakoplove kupuje rashodovane, potom ih uređuje, sređuje, dovodi svrsi i leti. Vedran je uvijek bio čovjek za „visine“, kako dostignućima na tlu, tako i „letu među oblacima“…
(www.vpz.hr/Foto: Facebook, Kristijan Toplak)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button