NASLOVNICASPORT

Večer za pamćenje završila velikom pobjedom Slatine nad Aurelijom

Petak, 19. listopada 2018., kasni večernji sati. Definitivno će ostati upisani u povijesnu knjigu slatinskog sporta. Slatina od sinoć, na svom sportskom nebu,  ima novu, i to prilično sjajnu zvijezdu, koja se zove Mnk Slatina. Bez obzira što se radilo o tek jednoj prvenstvenoj utakmici na samom početku jednog formom, istini za volju prilično kvalitetom solidnom stupnju natjecanja kao što je druga Hrvatska liga, ista će zbog svojeg itekako bogatog sadržaja, konotacijski povijesnog značenja, konstantne mini drame ispunjene beskrajnom strepnjom sve do posljednjeg  sučevog zvižduka, te finalne ekstaze uzrokovane konačnom zajedničkom pobjedom igrača i sjajne publike, ostati upamćena kao događaj kojim je započeo jedan, toplo se nadamo, dugotrajni proces, koji nikada neće završiti.

Slatina je u svom prvom nastupu pred domaćom publikom u natjecanju druge lige ugostila Aureliju iz Vinkovaca. Ugledan malonogometni kolektiv, sportskim rječnikom jedan pravi ”ferrari” ovog sporta, zbog svoje, za ovo naše podneblje, itekako zavidne  organiziranosti i svega ostalog što čini jedan pravi stručno vođen klub. Podatak da na klupi Aurelije kao prvi trener sjedi Marinko Mavrović pomoćni trener najbolje hrvatske vrste i izbornik selekcije U-19  te nekadašnja igračka zvijezda hrvatskog futsala ujedno strijelac prvog povijesnog službenog gola za Hrvatsku reprezentaciju, dovoljno će reći o ambicijama Vinkovčana. S druge strane spomenutog Mavrovića i njegove super uigrane pomno selektirane igrače  u grotlu dvorane Srednje škole Marka Marulića dočekale su najbolje slatinske vedete pojačane s onim najboljim što se moglo pronaći na bližem slatinskom području, vođene silom prilika trenerom Nikolom Miščevićem, inače tajnikom kluba koji se i više nego hrabro uhvatio rudarskog posla zvanog prvi čovjek struke slatinskog kluba. Osim navedenih vinkovačka legija imala je još jednog opasnog protivnika, odnosno protivnike, tjs. gotovo 300, ne gledatelja, već ispostavit će se kako je utakmica odmicala pravih istinskih glasnih navijača koji su znali dati vjetar u leđa svojim novim ljubimcima kad god bi za to postojala potreba, a zbog sjajnih haklera iz Vinkovaca, postojala je od početka pa sve do kraja. I sve su to slatinski malonogometaši nošeni fanatičnom publikom uspjeli izdržati i doći do jako velike pobjede nad favoriziranim protivnikom inače viceprvakom lige od 6 naprama 3.

Prvi među jednakima bio je Matej Kupres strijelac tri gola. Jurica Šantić dva je puta pogodio mrežu Vinkovčana, a čovjek koji je na samom početku otvorio goste davši naznaku da se tu kuha nešto veliko bio je Matej Šimek. I svi ostali dečki kojima je trener Miščević dao šansu dali su sve, kao i oni koji su svih 40.minuta ostali na klupi,  kako bi Slatina na koncu mogla vidjeti i još i sada uživati u najvećoj pobjedi u ove 4 godine od prvih temelja Malonogometnog kluba Slatine.

2.HMNL- istok

2.kolo

MNK SLATINA                   6

MNK AURELIA                   3

 

SLATINA Dvorana SŠ Marka Marulića. Gledatelja: 300. Suci: Mario Hrženjak (Mikleuš) i Dražen Vukman (Virovitica). Strijelci: 1:0 – Šimek (1), 2:0 – Šantić (20), 2:1 – Pedić (27), 3:1 – Kupres (32), 4:1 – Šantić (35-10m), 5:1 – Kupres (36), 5:2 – Prlić (38-ag.), 5:3 – Bukna (39), 6:3 – Kupres (40).

MNK SLATINA: Radonjić, Bočkaj, Bihar, Vicić, Kupres, Bošnjak, Prlić, Šantić, Čavić, Petrinjak, Jaković, Šimek, Knežević, Šaponja. Trener: Nikola Miščević

MNK AURELIA: Martinović, Pedić, Lončar, Dekanić, Pinter, Banožić, Bukna, Ležaić, Blekić, Dragun, Petrušić, Pedić, Lončar. Trener: Marinko Mavrović
(dj/Foto: Robert Turkalj i Damir Jukić)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button