DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

VBR-ovci VPŽ izvezli biciklistički maraton ˝Oluja od Voćina do Knina˝

U povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 28. obljetnice VRO “Oluja”, ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja organizirala je 6. biciklistički maraton ˝Oluja od Voćina do Knina˝ koji su vozili članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije  ˝VBR˝ (veterani, branitelji, rekreativci) predvođeni vođom ekipe i predsjednikom ZUiČ HVIDR-a VPŽ Matom Bubašem.

Biciklistički maraton koji se vozio u tri dana kroz 3 etape uz Matu Bubaša vozili su još Pavo Tutenov, Tomislav Kolec i Matija Kolar dok su logistička podrška bili Mario Kovač i Ozren Rastija.

Prva etapa vozila se u duljini od 185 kilometara Od Voćina do Petrinje gdje su na samom startu bicikliste došli ispratiti i kao i uvijek dati im poršku, načelnik Općine Voćin Predrag Filić te predsjednik i dopredsjednik UDVDR Ogranak Voćin Darko Božičković  i Ivan Đuzel.

Po dolasku u Slatinu VBR-ovce su dočekali: Jurica Culej, izaslanik gradonačelnika Grada Slatine i predsjednik Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ, Nenad Križić, zamjenik načelnika Policijske uprave virovitičko-podravske i predsjednik Udruge HVIDR-a Slatina, članovi UDVDR grada Slatine kao i Martin Bišćan član biciklističke ekipe VBR.

U Virovitici su bicikliste dočekali predsjednica Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Virovitica Melita Harmund, načelnik Policijske uprave Virovitičko-podravske Marcel Štrok, predsjednik UDVDR RH Podružnice VPŽ Vlado Paurić, predsjednik Hrvatskog časničkog zbora grada Virovitice Davor Špoljarić, tajnik Udruge djece hrvatskih branitelja VPŽ Hrvoje Selenić, te policijski djelatnici i građani.

Simboličnim paljenjem svijeća ispred Spomen obilježja u Voćinu, Slatini i Virovitici odana je dužna počast svim poginulim hrvatskim braniteljima.

Mato Bubaš predsjednik županijske HVIDR-e VPŽ i vođa biciklističke ekipe VBR zahvalio je svima na podršci te dakako upoznao nazočne sa sudionicima maratona kao i načinom vožnje u tri dana kroz tri etape.
Prva etapa bila je Voćin-Petrinja 185 km, druga Petrinja-Korenica 140 km, te treća etapa Korenica-Knin 120 km.

Na svom daljnjem putu nakon napuštanja Virovitičko-podravske županije,  VBR-ovci tradicionalno zastaju u Grubišnom Polju gdje ih dočekuju i okrjepu pripremaju članovi HVIDR-e Grubišno Polje na čelu s predsjednikom Alenom Skenderom.

U Kutini su bicikliste dočekali Ivica i Anita Arbanas iz Biciklističkog kluba Kutina čiji se član Daruvarac Elvis Donat priključio u Grubišnom Polju doprativši VBR-ovce do Kutine. Nakon što su ovi dugogodišnji prijatelji VBR-ovaca ugostili svoje prijatelje, biciklima su ih ispratili prema krajnjem odredištu prve etape Petrinji.

Unatoč jakom vjetru i brdovitim dionicima VBR-ovci su uspjeli savladati i sljedeće dvije etape te u popodnevnim satima 04. kolovoza stići na cilj u Knin i ponosno se popeti na Kninsku tvrđavu gdje je bio i cilj ovog biciklističkog maratona.

Svima koji su pomogli u organizaciji ovog biciklističkog maratona počev od ministarstva hrvatskih branitelja, MORH-a, Sportske zajednice VPŽ i drugih, ZUiČ HVIDR-a i članovi Biciklističke ekipe VBR na čelu s predsjednikom Matom Bubašem upućuju zahvalnost.
(mf/Izvor: ZUiČ HVIDR-a VPŽ, p.t, m.b, m.k, or)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button