DOGAĐANJANASLOVNICASPORT

VBR-ovci ustrajni u čuvanju uspomene na važne datume i poginule branitelje suborce

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a povodom Dana VPŽ, oslobađanja karaula na području županije i vojarni u Slatini i Virovitici, organizirala je za danas „Biciklistički maraton VPŽ 2020“, u kojem su sudjelovali članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod imenom VBR (veterani, branitelji, rekreativci).

„Obilježavajući Dan virovitičko-podravske županije obilježavamo i značajne datume iz Domovinskog rata. Za našu županiju najvažniji datumi su u vremenu od 15.do 18.rujna kada su oslobođene karaule u Pitomači,Gradini,Sopju i vojarne u Virovitici i Slatini. Našom vožnjom zaustavljajući se na ključnim mjestima dajemo na značaju spomenutim datumima. Ovaj biciklistički maraton VBR-ovci voze da bi opravdali ono zbog čega su osnovani a to su sjećanje na Domovinski rat i poginule prijatelje suborce te važne datume za županiju i našu domovinu, rekao je danas jedan od VBR-ovaca Mato Bubaš.  .

Od njih osam koliko ih čini ovu skupinu entuzijasta, njih sedmorica, svoju su današnju vožnju, dugu 168 km, započeli jutros u 8 sati u Pitomači, a nastavili je preko Virovitice, Lukača, Gradine, Sopja, Čađavice, Crnca i Zdenaca te okrenuli vožnju prema  natrag krenuvši u Orahovicu, zatim Novu Bukovicu, Slatinu i naposljetku Viroviticu.

Bicikle su vozili njih šestorica (Pavo Tutenov, Mario Kovač, Mato Bubaš, Darko Dolovski, Tomislav Kolec, Matija Kolar dok je Martin Bišćan bio zadužen za logistiku.

Na svim stajalištima prigodno su ih dočekali gradonačelnici, načelnici općina, predsjednici općinskih vijeća…Maratonci su odmah po dolasku na svako odredište zapalili svijeće i položili ih na spomenike poginulim braniteljima, kratko se okrijepili i svoj put nastavljali dalje.

U Slatinu, gdje ih je dočekao gradski pročelnik Krunoslav Šarabok, su stigli u ranijim poslijepodnevnim satima, zapaljenom svijećom odali su počast poginulim hrvatskim braniteljima ispred spomenika u Parku 136. slatinske brigade, te nakon okrijepe krenuli na svoj cilj u Viroviticu.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto:Tea Kiš Slačanac, VBR)


 


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button