Home / DOGAĐANJA / VBR-ovci uspješno stigli do Knina

VBR-ovci uspješno stigli do Knina

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije povodom obilježavanja  Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala je biciklistički maraton pod nazivom „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“, koji je startao 02.kolovoza iz Voćina.

Sudionici maratona, članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR što bi značilo veterani ,branitelji i rekreativci, odnosno njih sedmorica, 4 Slatinčana:Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov i 3 Virovitičana:Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec, uspješno su odvezli maraton u dužini od 450 km i jučer stigli na svoje odredište u Knin.

„Dostojno smo predstavili gradove Slatinu i Viroviticu i Virovitičko podravsku županiju.

Ali to nije sve. Danas je na repertoaru memorijalni maraton Čavoglave-Knin, sudionici kojega su i naši “Glasnici istine”, napisao je među ostalim na svom FB-u predsjednik glasnika istine Pavo Tutenov koji je baš kao i dopredsjednik ove udruge Mario Kovač nakon odrađenog iscrpljujućeg biciklističkog maratona u skladu s mogućnostima i dio trkačke ekipe na današnjem maratonu. Ostatak VBR ekipe, ekipe biciklista maratonaca je podrška trkačima.

VBR ekipa osnovana je s ciljem i svrhom promicanja istine o Domovinskom ratu, a o cjelokupnom iskustvu u proteklim danima više će nas izvijestiti nakon povratka kući.

Ministarstvo branitelja RH pokrovitelj je biciklističkog maratona VBR-ovaca, županija Virovitičko-podravska je sponzorirala dresove, a općina Čađavica je posudila vozilo za pratnju.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto: Facebook P.T.)

x

Check Also

Grad Slatina osigurao potpore za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na slatinskom području

Temeljem Odluke za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području grada Slatine koju je ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org