DOGAĐANJANASLOVNICA

VBR-ovci uspješno stigli do Knina

Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije povodom obilježavanja  Dana Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja organizirala je biciklistički maraton pod nazivom „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“, koji je startao 02.kolovoza iz Voćina.

Sudionici maratona, članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije pod nazivom VBR što bi značilo veterani ,branitelji i rekreativci, odnosno njih sedmorica, 4 Slatinčana:Mato Bubaš, Martin Bišćan, Matija Kolar i Pavo Tutenov i 3 Virovitičana:Dražen Buketa, Mario Kovač i Tomislav Kolec, uspješno su odvezli maraton u dužini od 450 km i jučer stigli na svoje odredište u Knin.

„Dostojno smo predstavili gradove Slatinu i Viroviticu i Virovitičko podravsku županiju.

Ali to nije sve. Danas je na repertoaru memorijalni maraton Čavoglave-Knin, sudionici kojega su i naši “Glasnici istine”, napisao je među ostalim na svom FB-u predsjednik glasnika istine Pavo Tutenov koji je baš kao i dopredsjednik ove udruge Mario Kovač nakon odrađenog iscrpljujućeg biciklističkog maratona u skladu s mogućnostima i dio trkačke ekipe na današnjem maratonu. Ostatak VBR ekipe, ekipe biciklista maratonaca je podrška trkačima.

VBR ekipa osnovana je s ciljem i svrhom promicanja istine o Domovinskom ratu, a o cjelokupnom iskustvu u proteklim danima više će nas izvijestiti nakon povratka kući.

Ministarstvo branitelja RH pokrovitelj je biciklističkog maratona VBR-ovaca, županija Virovitičko-podravska je sponzorirala dresove, a općina Čađavica je posudila vozilo za pratnju.

(Tekst:Tea Kiš Slačanac/Foto: Facebook P.T.)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button