Home / DOGAĐANJA / VBR-ovci po treći puta izvezli biciklistički maraton od Voćina do Baćina

VBR-ovci po treći puta izvezli biciklistički maraton od Voćina do Baćina

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije “Glasnici istine” po 3. puta je u nedjelju 25. listopada 2020. godine, organizirala Memorijalni biciklistički maraton Voćin-Baćin u duljini od 110 km.

Unatoč lošem vremenu maraton su izvezli članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” u sastavu: Mato Bubaš, Matija Kolar, Darko Dolovski i Pavo Tutenov iz Slatine te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice koji je bio logistička podrška.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji i sastavni je dio Općine Hrvatska Dubica gdje je 21. listopada 1991. godine počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu – pokolj nad 56 civila dok je u Voćinu ubijeno i masakrirano 47 osoba u prosincu 1991. godine.
Cilj ovog biciklističkog maratona je iskazati pijetet prema žrtvama Voćina i Baćina te ta dva stradalnička mjesta „spojiti“ ovim sportskim događajem.

Na startu u Voćinu sudionike su dočekali, a potom i na put ispratili načelnik Općine Voćin Predrag Filić, predsjednik Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Ogranak Voćin Darko Božičković te Ivan Đuzel dopredsjednik iste udruge, dok je na ciljnom odredištu u Baćinu bicikliste dočekala zamjenica načelnice Općine Hrvatska Dubica Željka Vuković.

Na svom putu biciklisti su zastajali kako bi odali dužnu počast poginulim hrvatskim braniteljima u Kamenskoj, Brusniku, Pakracu te na lokaciji Trokut blizu Novske.
(mf/Izvor: Glasnici istine)

x

Check Also

I Slatina odala počast Kići

Posljednji ispraćaj Krunoslava Kiće Slabinca, osječkog skladatelja, pjevača i showmana, koji je izvodio i pop ...

Wordpress Content Copy blocker plugin by JaspreetChahal.org