DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

VBR-ovci organizirali Biciklistički maraton VIROVITICA-OSIJEK

U organizaciji Zajednice udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije, a u suradnji s Udrugom maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ danas je održan Biciklistički maraton Virovitica-Osijek povodom obilježavanja Dana branitelja Osijeka.

Na biciklističkom maratonu sudjelovali su članovi Biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije „VBR“ sastavljene od veterana, branitelja i rekreativaca. Ovom prigodom na put dug oko 145 km odvažili su se Mato Bubaš, Martin Bišćan i Pavo Tutenov iz Slatine te Mario Kovač, Dražen Buketa i Tomislav Matešić iz Virovitice uz logističku podršku članova slatinske i orahovačke HVIDR-e.

Ovaj Memorijalni biciklistički maraton startao je ispred Policijske uprave Virovitičko-podravske županije kod  Spomen obilježja u Virovitici, a ciljno odredište bilo je u Osijeku  kod spomen obilježja „CRVENI FIĆO“.

Tijekom svoje biciklističke vožnje VBR-ovci su zapalili svijeće kod spomen obilježja poginulim hrvatskim policajcima i vojnicima u Virovitici, Slatini, Orahovici i Našicama, te u Osijeku.

U Slatini je bicikliste dočekao predsjednik HVIDR-e Slatina i predsjednik Odbora za hrvatske branitelje grada Slatine Ilija Nikolić u pratnji člana slatinske HVIDR-e Josipa Habla, a podršku im je došao iskazati i predsjednik slatinskog Ogranka Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ivan Selenić.

– Svrha i postojanje naše ekipe je obilježavanje datuma vezanih uz Domovinski rat tako da sjećanja na to ponosno razdoblje stvaranja naše domovine ne izblijede. U skladu s tim je i današnji Memorijalni biciklistički maraton kojim želimo spojiti braniteljsku populaciju koja je u zadnje vrijeme dosta razjedinjena. Dakle spajamo veze između ljudi koji su zajedno ratovali bez obzira u kojoj se županiji nalazili, – rekao je predsjednik Odbora za hrvatske branitelje VPŽ Mato Bubaš.
(mf/Foto: Mihaela Feldi)Možda će vas zanimati i ...

Back to top button