DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

VBR-ovci još jednom uspješno stigli u Knin

Ekipa VBR-a još jednom je dokazala da može! Krenuvši 02. kolovoza iz Voćina, nakon tri dana i 450 km, stigli su danas, već petu godinu za redom, do Knina. Ova uporna ekipa biciklista, vjerno odrađuje svrhu svoga osnivanja, odnosno s uvijek zadanim polazištem i ciljem, obilježiti biciklističkom vožnjom, svim pravim domoljubima, važne datume vezane uz Domovinski rat. Jedan od njih je svakako, sutrašnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 05. kolovoza, čijim povodom su se maratonci biciklisti odvažili na ovo poprilično dugo putovanje.

Kako to obično biva, na njihovim stajalištima na putu do Knina, su ih, prijatelji Udruge VBR, dočekivali s okrjepom.

Utrku su odvozili u tri dana i u tri dionice. Tako je prva dionica od Voćina do Petrinje bila duga 180 km, druga do Korenice 160 km i treća do Knina 120 km.

Prvo stajalište maratoncima je bila Slatina gdje ih je dočekao slatinski dogradonačelnik Ilija Nikolić.

U Virovitici su u ekipi za doček VBR-ovaca bili dogradonačelnica Vlasta Golinac i predstavnici braniteljskih udruga, u G. Polju su ih dočekali članovi HVIDRA-e i Udruga Bilogora ’91. U Glini su bicikliste dočekali i poželjeli im sretan nastavak puta predstavnici HVIDRA-e.

Lampione su maratonci upalili u Voćinu, Slatini, Virovitici, Grubišnom Polju, Petrinji i na spomeniku Josipu Joviću na Plitvicama.

Ovaj biciklistički maraton pod nazivom „OLUJA OD VOĆINA DO KNINA“ organizirali su Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i biciklistička ekipa VBR.

Sudionici maratona su i ove godine bili,kao što je već spomenuto, članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije, ekipa VBR-a, odnosno imenom i prezimenom uz predsjednika HVIDR-e VPŽ Matu Bubaša, ujedno i organizatora maratona i vođu ekipe, Matija Kolar, Pavo Tutenov, Tomislav Kolec, Dražen Buketa, Mario Kovač i Martin Bišćan kao logistička pratnja. Cilj,konkretno, ovoga maratona, je spojiti dva stradalnička mjesta, Voćin i Knin, te promovirati istinu o Domovinskom ratu.

Pokrovitelj maratona je i ovoga puta bilo Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Nakon dolaska na cilj u Knin, kontaktirali smo maratonce koji su nam o svojim dojmovima tijekom vožnje rekli: „Sve smo stariji i svake godine je sve teže. Promet je jako gust i treba jako paziti da bi sačuvali živu glavu“.

Oni su, naravno, i ove godine uspjeli! Čestitamo „srčanim“ dečkima VBR-a!

A čestitke idu i članovima Udruge „Glasnici istine“ Virovitičko-podravske županije, koji su također dio VBR-ovaca i koji će sutra ponovno, u povodu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja te 27. obljetnice VRO Oluja, pri iznimno visokim temperaturama, iskušati svoju snagu na 8. tradicionalnom memorijalnom maratonu Čavoglave – Knin.

(Tekst: Tea Kiš Slačanac/Foto: Martin Bišćan)

 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button