DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

VBR-ovci izvezli Memorijalni biciklistički maraton Voćin–Baćin

Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“ po 4. puta je organizirala Memorijalni biciklistički maraton Voćin–Baćin u duljini od 130 km koji su danas (20.10.) izvezli članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije “VBR” u sastavu: Mato Bubaš i Pavo Tutenov iz Slatine, te Dražen Buketa i Tomislav Kolec iz Virovitice uz logističku podršku Virovitičana Marija Kovača.

Baćin je mjesto u Sisačko-moslavačkoj županiji, u sastavu općine Hrvatska Dubica gdje je 21.10.1991. godine počinjen jedan od najvećih srbočetničkih zločina u Domovinskom ratu – pokolj nad 56 civila dok je u Voćinu ubijeno i masakrirano 47 osoba u prosincu 1991. godine. Cilj ovog memorijala je iskazati pijetet prema žrtvama Voćina i Baćina te ta dva stradalnička mjesta “spojiti” ovim biciklističkim maratonom.

Na startu u Voćinu bicikliste su dočekali i na put ispratili načelnik Općine Voćin Predrag Filić i dopredsjednik Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Ogranak Voćin Ivan Đuzel dok su ih na ciljnom odredištu u Baćinu dočekali načelnica Općine Hrvatska Dubica Ružica Karagić sa suradnicom Željkom Nikić.

Nakon odavanja počasti paljenjem svijeća kod Spomen obilježja u Baćinu, VBR-ovci su uz domaćine obišli Spomen sobu u Baćinu.

Po povratku iz Baćina VBR-ovci su u Novskoj dali podršku slatinskom ultramaratoncu Goranu Draksleru koji je istrčao 72 km od Ivanić Grada do Novske, odnosno drugu od pet dionica ultramaratona Zagreb-Vukovar u duljini od 344 km.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button