DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGE

VBR-ovci izvezli biciklistički maraton Slatina-Osijek imena „Crveni fićo“

Članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije VBR u sastavu Mato Bubaš, Darko Dolovski, Dražen Buketa i Pavo Tutenov uz logistčku podršku Martina Bišćana izvezli su biciklistički maraton od Slatine do Osijeka odnosno do umjetničke instalacije Crveni fićo u Osijeku.

Ovaj biciklistički maraton u duljini od 95 km drugu godinu za redom zajedno su organizirali ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga maratonaca Virovitičko-podravske županije „Glasnici istine“.

Isti se organizira u povodu Dana osječkih branitelja kao i Dana 106. brigade HV te u sjećanje na 27. lipnja 1991. godine kada je tenk bivše JNA pregazio Crvenog fiću. Događaj je to koji je nagovijestio daljnja zbivanja, ne samo u Osijeku, već agresiju bivše JNA na prostoru cijele Republike Hrvatske. Ta je slika obišla cijeli svijet, a mali je crveni fićo svojom srčanošću postao simbolom grada Osijeka.

Na samom startu u Slatini ispred spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Parku 136. slatinske brigade podršku su svojom nazočnošću biciklistima iskazali gradonačelnik Grada Slatine Denis Ostrošić i njegov zamjenik Ilija Nikolić koji je u ime Grada Slatine naglasio izuzetnu suradnju s braniteljskim udrugama, te se zahvalio članovima biciklističke ekipe VBR što ime Slatine pronose diljem Hrvatske.

Nakon zahvale predsjednika Glasnika istine Pave Tutenova i zajedničkog odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima paljenjem svijeća, biciklisti su krenuli put Osijeka.

U Donjem Miholjcu VBR-ovce su dočekale dvije osječke biciklističke legende, njihovi prijatelji Ivica Lenard i Igor Toman s kojima su došli do ciljnog odredišta, umjetničke instalacije Crveni fićo u Osijeku gdje su ih dočekali hrvatski branitelji i članovi Odbora za branitelje grada Osijeka, kao i vijećnik Županijske skupštine Osječko-baranjske i pripadnik HOS-a Dražen Jalovičar.
(mf, Glasnici istine/Foto: Mihaela Feldi, Martin Bišćan)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button