DOGAĐANJANASLOVNICAUDRUGEUncategorized

VBR-ovci i ove godine izvezli biciklistički maraton Slatina-Osijek „Crveni fićo“

Mato Bubaš, Pavo Tutenov, Mario Kovač i Matija Kolar, članovi biciklističke ekipe Virovitičko-podravske županije „VBR“ izvezli su danas biciklistički maraton od Slatine do Osijeka odnosno do umjetničke instalacije Crveni fićo u Osijeku.

Ovaj biciklistički maraton u duljini od 95 km četvrtu godinu za redom zajedno organiziraju ZUiČ HVIDR-a Virovitičko-podravske županije i Udruga maratonaca VPŽ „Glasnici istine“.

Isti se organizira u povodu Dana osječkih branitelja kao i Dana 106. brigade, te u sjećanje na 27. lipnja 1991. kada je tenk tzv. JNA pregazio crvenog fiću.

Slika je to koja je tada obišla cijeli svijet i nagovijestila agresiju tadašnje JNA na Republiku Hrvatsku.

Na samom startu u Slatini ispred Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima kao i uvijek podršku Grada Slatine svojom je nazočnošću biciklistima iskazao dogradonačelnik Ilija Nikolić nakon čijih su pozdravnih riječi biciklisti ispraćeni iz Slatine put Osijeka.

Simboličnim paljenjem svijeće ispred umjetničke instalacije „Crveni fićo“ u Osijeku VBR-ovci su odali počast svim poginulim hrvatskim braniteljima u obrani grada Osijeka.
(mf/Izvor: Glasnici istine, pt/Foto: mk, mf)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button