DOGAĐANJANASLOVNICA

Vatrogasna zajednica Grada Slatine na sjednici Skupštine usvojila program rada i financijski plan za 2024. godinu

Jučer (petak) je u Vatrogasnom domu DVD-a Slatina održana sjednica Skupštine Vatrogasne zajednice Grada Slatine koja je započela intoniranjem hrvatske i vatrogasne himne te odavanjem počasti minutom šutnje svim preminulim i stradalim vatrogascima te poginulim hrvatskim braniteljima.

Skupštinu je otvorio predsjednik Branko Belošević pozdravljajući nazočne članove Skupštine i goste među kojima su se našli gradonačelnik Grada Slatine Ilija Nikolić, u ime Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije zapovjednik DVD-a Suhopolje Igor Gotal i v.d. zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Grada Slatine Tomislav Uher.

Nakon izbora radnih tijela Skupštine i podnesenog izvješća verifikacijske komisije koje je iznio predsjednik iste Josip Bićanić, te konstatirao nazočnost 19 od ukupno 24 člana Skupštine, Belošević je nastavio s vođenjem Skupštine kao predsjedavajući, dok su u radno predsjedništvo za članove izabrani Silvija Vukovski i Josip Vajnhal, a za zapisničara Jovana Prpić.

Uslijedilo je razmatranje I. izmjena i dopuna financijskog plana VZG-a za 2023. godinu te financijskog plana i programa rada za 2024. godinu u sklopu kojega su kratko predstavljeni ciljevi i djelatnosti koje Zajednica planira ostvariti u narednom jednogodišnjem razdoblju za svoje članice, odnosno dobrovoljna vatrogasna društva Slatina, Bakić, Sladojevci, Kozice, Donji Meljani, Golenić, Sladojevački Lug i Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slatine.
Belošević je istaknuo kako će zajednički raditi na preventivi od požara kroz organiziranje i provođenje posebnih mjera zaštite od požara, te će u svakom trenutku biti na raspolaganju pri spašavanju ljudi i imovine kako na slatinskom, tako i na području cijele Republike Hrvatske ukoliko dođe do požara ili eventualnih elementarnih nepogoda.

Osim toga veći dio aktivnosti bit će usmjeren na nabavu vatrogasne opreme, uređenje spremišta i vatrogasnih domova, te osposobljavanja i daljnja usavršavanja vatrogasaca. Isto tako VZG Slatine osigurat će pomoć DVD-ima pri organizaciji proslava, manifestacija i jubileja, kao i drugih aktivnosti, osobito u radu s djecom i mladeži.

Nakon što su svi prijedlozi prihvaćeni jednoglasno, potporu u daljnjem radu Vatrogasnoj zajednici Grada Slatine iskazali su slatinski gradonačelnik Ilija Nikolić i zapovjednik DVD-a Suhopolje Igor Gotal u ime Vatrogasne zajednice VPŽ.

– Grad Slatina je ove godine vrlo izdašno pomogao rad Vatrogasne zajednice Grada Slatine, a ista sredstva planirana su i za sljedeću godinu. Vjerujem da ćete većinu tih sredstava uložiti u opremu kako bi bili još spremniji i opremljeniji te vam svima želim puno uspjeha u radu tijekom iduće godine uz što manje intervencija, a Grad Slatina će i dalje stajati uz vas, – istaknuo je Nikolić.

U ozračju nadolazećih blagdana na kraju Skupštine predsjednik VZG-a Branko Belošević svima je zaželio blagoslovljen Božić i uspješnu Novu godinu te im uručio prigodne darove.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button