DOGAĐANJANASLOVNICA

Vatrogasna mladež DVD-a Sladojevci boravi u kampu vatrogasne mladeži u Fažani

Mladi sladojevački vatrogasci, članovi muške natjecateljske ekipe mladeži sa svojim voditeljima Mariom Sabom i Josipom Vajnhalom borave ovog tjedna na 28. Kampu vatrogasne mladeži u Fažani u Istri.

Ovaj boravak poslužit će im kao odmor od brojnih natjecanja, ali i kao priprema za državno natjecanje na koje su se plasirali. Tjedni raspored unaprijed je određen tako da djeca svakog dana imaju redovne aktivnosti u kombinaciji s raznim igrama, natjecanjima i slobodnim vremenom za kupanje i izlet.
Druženje, nova prijateljstva i osjećaj pripadnosti kolektivu velike hrvatske vatrogasne obitelji glavne su niti vodilje svih smjena u Kampu u Fažani.

– Od usvajanja znanja vezanog za vatrogastvo, vatrogasnih igrica do sportskih aktivnosti i izleta, za sve sudionike Kamp nudi brojne zanimljivosti. Naravno, tu je i neizostavno kupanje i morske radosti kao i druženje te sklapanje prijateljstava koja će se, vjerujemo, nastaviti i u budućnosti. Vatrogasna mladež temelj je opstojnosti vatrogasne djelatnosti, a upravo ovakvim sadržajima privlači mlade u vatrogasne redove – rekli su iz DVD-a Sladojevci te napomenuli kako će u deset ovogodišnjih smjena u Fažani boraviti više od 1000 djece iz 88 dobrovoljnih vatrogasnih društava.

(nm/Izvor DVD Sladojevci)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button