CORONAVIRUS INFONASLOVNICA

Vatrogasci Virovitičko-podravske županije pomažu u obrani od korona virusa

Nakon što se virus korone proširio na područje Republike Hrvatske, vatrogasci cijele Virovitičko-podravske županije ostavili su svoje redovne aktivnosti: edukacije, vježbe, manifestacije, natjecanja, treninge itd. te sve svoje snage, znanje, sposobnosti i kadrove usmjerili pri obrani stanovnika Virovitičko-podravske županije od ovog “nevidljivog” neprijatelja. Svi djeluju na jedinstven način, ne uzimajući u obzir granice općina i gradova unutar županije te zajedničkim snagama pomažu ostalim žurnim službama.

Vatrogasci trenutno, zajedno s policijskim službenicima drže posebnu regulaciju prometa na državnoj, županijskim i lokalnim cestama, ukupno 14 lokacija na kojima je u svakoj smjeni dežurno 25 vatrogasaca na području cijele Županije i tako kroz 3 smjene u 24 sata, što je ukupno 81 vatrogasac. Osim navedenog, 6 vatrogasaca vrši ophodnje po mjestima s ciljem prijava zbog okupljanja većeg broja ljudi ili kršenja samoizolacija, 2 vatrogasca su zadužena za pisanje propusnica. Tu su i 2 vozača s vatrogasnim vozilom na raspolaganju za dovoz zaštitne opreme iz centralnih skladišta iz Zagreba za sve žurne službe, a i dvoje vatrogasca su bili na dislokaciji u Zagrebu na sanaciji nakon potresa. Ukupno, šestero vatrogasaca je mobilizirano za potrebe logistike karantene.

Uz sve navedeno, vatrogasna operativa i dežurstva funkcioniraju redovno s velikim mjerama predostrožnosti tako da su sve vatrogasne postrojbe zatvorene za ulaz nezaposlenim osobama i za civilno građanstvo.

– Ovim putem apeliram na sveukupno stanovništvo Virovitičko- podravske županije da u slučaju vatrogasnih intervencija, osobito onih u objektima (dimnjaci itd.) napomenu vatrogascima ako se unutra nalazi osoba pod mjerom samoizolacije kako ne bi doveli u još veću opasnost naše vatrogasce koji su tu za sve stanovnike 24 sata na dan i 7 dana u tjednu. Isto tako molim da se pri spaljivanju biljnog otpada obavijesti nadležna vatrogasna postrojba kako bi isti mogli dati preventivne savjete s ciljem sigurnog paljenja“– izjavila je županijska vatrogasna zapovjednica Mateja Fras Venus te zahvalila svim vatrogascima što se nesebično daju u ovoj teškoj situaciji.
(www.vz-vpz.hr)


Možda će vas zanimati i ...

Back to top button