DOGAĐANJANASLOVNICA

Vatrogasci DVD-a Slatina na 151. redovnoj skupštini usvojili program rada i financijski plan za 2024. godinu

Dobrovoljno vatrogasno društvo Slatina večeras je održalo svoju 151. redovnu godišnju skupštinu na kojoj su se uz članove okupili i uvaženi gosti, koje je na samom početku pozdravio predsjednika DVD-a Slatina Josip Bićanić, te tom prigodom istaknuo kako DVD Slatina kontinuirano radi na upisu novih članova, osobito djece i mladeži koji su budućnost vatrogastva.

Zahvalio se svim članovima na ustrajnosti i požrtvovnosti, a riječi zahvale uputio je i svima ostalima koji su aktivno uključeni u rad Društva, prije svega Vatrogasnoj zajednici Grada Slatine i Gradu Slatini koji uz svu ostalu potporu, svojim sredstvima znatno doprinose radu DVD-a Slatina kao i ostalim društvima, a samim time i obavljanju vatrogasne djelatnosti na području grada Slatine.

Nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne, odavanja počasti poginulim hrvatskim braniteljima i preminulim vatrogascima minutom šutnje, izabrano je radno predsjedništvo u kojem su se našli zamjenik predsjednika DVD-a Slatina Ivan Drokan kao predsjedavajući, te Ana Vujić i Antun Uher, dok je Sandra Kastanjeti izabrana za zapisničara.

Uslijedilo je izvješće Verifikacijske komisije koje je podnio predsjednik iste i zapovjednik DVD-a Slatina Josip Mikić, te konstatirao nazočnost 45 od 68 članova s pravom glasa, dok DVD Slatina zajedno s djecom i vatrogasnom mladeži ukupno broji 110 članova.

Potom je predsjednik Josip Bićanić iznio prijedlog programa rada DVD-a Slatina za 2024. godinu te naglasio kako će uz sve ostale aktivnosti u idućoj godini i nadalje prioritet biti provođenje preventivnih mjera zaštite od požara, gašenje požara, spašavanje ljudi i imovine ugroženih požarom i eksplozijom te drugim nesrećama i prirodnim katastrofama.

Osim toga nastojat će se što kvalitetnije voditi briga o opremanju operativnih vatrogasaca i nabavi druge potrebne opreme, te sudjelovanju članova u specijalističkim obukama, edukacijama i školskim programima, kao i vatrogasnim vježbama u organizaciji Vatrogasne zajednice Virovitičko-podravske županije kako bi bili što obučeniji i spremniji.

Nastavit će i sa aktivnim sudjelovanjem u radu Koordinacije zeleno-plave linije, odnosno potpisnika Povelje prijateljstva vatrogasnih društava priobalja i kontinenta među kojima su uz slatinski DVD društva s područja 5 županija u Republici Hrvatskoj.

Vodit će se briga i o imovini te unapređivanju rada društva kroz različite aktivnosti i radne akcije, a uz sudjelovanja na vatrogasnim natjecanjima organizirat će se obilježavanja važnih datuma u vatrogastvu.
Bićanić je istaknuo kako su slatinski vatrogasci spremni i nadalje pomagati svojim kolegama u okruženju, ali i na dislociranim lokacijama kako su to činili već nebrojeno puta, a svoju će im potporu iskazati i sudjelovanjem na skupštinama i obilježavanju jubilarnih obljetnica drugih DVD-a.

Na kraju je iznio i financijski plan za 2024. godinu te naglasio kako DVD Slatina s prenesenom dobiti iz ove godine planira ostvariti prihode u visini gotovo 9.000 eura.

Nakon kraće rasprave program rada i financijski plan za 2024. godinu prihvaćeni su jednoglasno.

Na kraju skupštine pohvale članovima DVD-a Slatina na kontinuiranom kvalitetnom radu uputio je predsjednik Vatrogasne zajednice grada Slatine Branko Belošević najavivši daljnju potporu i suradnju, a isto je u ime Grada Slatine učinio i privremeni pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok.

(mf; Foto: Mihaela Feldi)

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button