NASLOVNICAOPĆINE

U Vaškoj svečano otvoreno dječje igralište kao dio projekta Sigurnost u igri i sportu

U četvrtak je u Područnoj školi Vaška svečano otvoreno dječje igralište. Ovom je aktivnošću završio projekt Sigurnost u igri i sportu koji se u Vaškoj provodio od 28. veljače 2017. godine. Ova građanska akcija provedena je zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade Slagalica u sklopu Decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.

Projekt Sigurnost u igri i sportu jedan je od 15 projekata na području 5 slavonskih županija koji se provode zahvaljujući natječaju Naš doprinos zajednici. Zaklada Slagalica financirala je projekt s 12000 kuna, a ostatak su donirali sponzori i mještani sela Vaške. U sklopu projekta izgrađeno je betonsko dječje košarkaško igralište te igralište za odbojku na pijesku, obnovljene su stare sprave i nabavljena je raznolika sportska oprema. Putem projekta postavljena je i nova panel ograda oko škole. Voditeljica projekta, Andrea Medved nazočnima je putem videa prikazala sve što su volonteri radili protekla dva mjeseca.

Uslijedili su govori ravnateljice Osnovne škole Eugena Kumičića Božice Majhen i načelnika Općine Sopje Josipa Granjaša. Sponzorima i volonterima projekta uručene su zahvalnice i prigodni promotivni pokloni. Ovim je danom obilježen i Dan škole Eugena Kumičića. Učiteljice i učenici svih Područnih škola u Vaškoj su imali radionicu s glumicom i dramskom pedagoginjom Snježanom Lančić Prpić u suradnji sa Školskom knjigom. Nakon podjela zahvalnica i završetka radionice svi su prošetali oko škole kako bi vidjeli rezultate volonterskog rada.

Ceremonijom svečanog rezanja vrpce ravnateljica Majhen i načelnik Granjaš otvorili su novo dječje igralište. Učenici Područne škole Vaška održali su kratak glazbeni program. Nakon njih je nastupila Folklorna skupina Neven iz Područne škole Meljani pod vodstvom učiteljice Prlić. Udruga starih sportova Vaška na čelu s predsjednikom Vinkom Ivancem održala je sportsko natjecanje između Područnih škola Vaška, Novaki, Gornji Miholjac, Josipovo i Bakić.

Učenici su se natjecali u disciplinama: bacanje potkove, skakanje u vreći i kozana. Najuspješnijima su podijeljena priznanja i nagrade. Nakon sportskih igara slijedio je zajednički ručak i cjelodnevna zabava kojom su Vaščani proslavili ovaj, za njih veliki dan. (A. Medved / Foto: Marijo Kokorić)


 

Možda će vas zanimati i ...

Back to top button